Į „Windows 11“ atsinaujino mažiau nei 1 % „Windows 10“ naudotojų

„Microsoft“ beveik prieš tris mėnesius išleido Windows 11“, bet nauja operacinė dar nesulaukia didelio populiarumo. „Lansweeper“ atliko rinkos tyrimą, kurio metu buvo apklausta daugiau nei 10 milijonų kompiuterių naudotojų iš komercinės ir asmeninės rinkos segmentų. Paaiškėjo, kad mažiau nei 0,21 % apklaustųjų atnaujino iš „Windows 10“ į naujesnę operacinę sistemą, nors atnaujinimas ir nemokamas. Prie šios prastos rinkos reakcijos gali prisidėti keli veiksniai, tačiau vienas iš jų yra neabejotinai dėl didelių techninės įrangos reikalavimų. „Windows 11“ reikalingas patikimos platformos modulis (TPM 2.0), kuris neleidžia senesniems nei 2018 m. kompiuteriams gauti „Windows 11“ atnaujinimų, nebent naudotojas imsis įvairių apėjimų. Kitas veiksnys gali būti gremėzdiška vartotojo sąsaja (UI), mažiau funkcionalus Pradžios (Start) meniu nei „Windows 10“ ir kelios su naudotojo sąsaja susijusios klaidos.

„Lansweeper“ duomenimis, gali būti daugiau žmonių, naudojančių pasenusias „Windows XP“, „Vista“, „Windows 8“ ir kt., nei „Windows 11“, o tai kelia didelį pavojų saugumui, nes šių operacinių sistemų „Microsoft“ nebepalaiko ir reguliarių saugos atnaujinimu netiekia. Kita vertus, „Windows 10“ bus galima saugiai naudoti iki 2025 m. vidurio – žmonės turės daug laiko atnaujinti techninę įrangą, kad ji atitiktų „Windows 11“ sistemos reikalavimus, arba tiesiog apsispręsti, ar pereiti prie naujos operacinės sistemos. „Microsoft“ gali suteikti „Windows 11“ meniu Pradžios funkcinį atnaujinimą. „Test build 22509“ suteikia galimybę į meniu įtraukti daugiau smeigtukų arba palikti daugiau vietos rekomendacijoms. Naudotojo sąsaja tikrai bus tobulinama, kad atitiktų kuo didesnio žmonių poreikius.

9 Komentarai

  1. zirnis parašė:

    kam isvis leido tokius windows, jei net nera suderinimo su HW.

  2. vycius9 parašė:

    Kitas klausimas …. kodėl to TPM2 modulio negalėjo aktyvuoti Win 10? ir išpręsti visas kitas problemas su saugumu ir t.t., bet nekeičiant funkcionalumo ir interfeiso. Kol kas man irgi geriausios win 7 ir win 10.. pažiūrėsim kaip bus su 11 … neskubu ir aš į tai pereiti

  3. aiwaris parašė:

    na mano pc reikalavimus atitinka bet kolkas nezadu naujintis i sita isgaidinta win versija 😀 siaip bandziau as tuos win11 bet ten man isvis niekas nepatiko.

  4. Daemon parašė:

    Būtų nieko, patinka šiek tiek atnaujintas dizainas, bet softo palaikymas pilnas kol atsiras, tai dapa***at.

  5. Daemon parašė:

    Be to, tingiu krapštytis. Don’t fix what’s not broken, ar kaip ten.

  6. icebullet parašė:

    Atsinaujinau pirma diena ir nesigailiu. Nebereikia papildomu programu superultrawide monitoriui, kad patogiai langus isdeliotu. Irankiu juosta per viduri irgi labai patogu mano atveju. Dar vienas labai fainas dalykas – My Phone aplikacija, kuri leidzia valdyti telefona kaip tik nori kompe.

  7. Hellas parašė:

    As irgi atsinaujinau pries koki menesi per win updeitus ir kolkas super. Reik siek tiek laiko priprasti prie tam tikru pasikeitusiu isdestymu, bet cia smulkmenos. Vienintelis dalykas, kuris siek tiek kliuna, tai, kad negalima isjungti langu grupavimo taskbare, tad tenka mokytis 🙂

  8. Roger2x parašė:

    Buvo gi pilna visokiu fail Windows’u pvz ME,Vista,8. Kol nepadarys tikrai solidaus produkto, tikrai nesinaujinsiu i W11

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.