IE pradeda 2010 metus su mažėjančia rinkos dalimi

Rinkos tyrimų bendrovė Net Applications pranešė, kad kol kas vis dar populiariausios pasauliniu mastu interneto naršyklės Internet Explorer rinkos dalis vis mažėja. Verta pastebėti, kad ji mažėja kasmet, pradedant 2008 metų pradžia.

Praėjusiais metais bendrai Internet Explorer užėmė 67% rinkos, Mozilla FireFox žengė antra su 23,3% rinkos dalimi, Safari trečia su 4%, Chrome liko ketvirta ir turėjo 2,6% rinkos dalies. Praėjus vos trims šių metų mėnesiams, matome visai kitokią statistiką.

Lyderiu, žinoma, vis dar išlieka Microsoft Internet Explorer, nors šia interneto naršykle naudojasi jau vos 61,9% vartotojų. Tai taipogi reiškia, jog šios naršyklės rinkos dalis smuko daugiau nei penkiais procentais. Tuo pasinaudojo artimiausi konkurentai. FireFox savo dalį padidino iki 24,3%, o Chrome – 5,4%. Į ketvirtąją vietą nustumta Safari tenkinasi 4,5% rinkos.

7 Komentarai

  1. adijux parašė:

    Labai šaunu! Kuo mažiau žmonių naudos Internet Explorer naršyklę, kuri beveik niekada nespėja į traukinį su naujomis WEB technologijomis, tuo geriau.

  2. -NRJ- parašė:

    mano nuomone, o gal vadinkim pasvajojimas i ateiti
    lieka 2 rimciausios narsykles Chrome (loving it) ir FF

    visos kitos su IE kartu, velkasi is galo, bandydamos spardytis viena kitai ir kovodamos del kiekvienos simtosios procento dalies 😀 😛

  3. ToBeX parašė:

    IE nesunku kovot, man idomi butu kova %centais tik tarp tu kas renkasi, o ne tarp visu vartotoju, bobutei tu kad ir malkas ant galvos tasyk, pas ja idiegtas IE su windoze tai ji ir naudos IE iki gyvenimo galo.

  4. AP0323 parašė:

    seip narsykliu yra desimtys, o vertos demesio yra opera, ff ir chrome…ie net darbe nenaudoju

  5. bugism parašė:

    Naudojuos ir toliau naudosius IE nes tikrai nematau problemos ir kuom jis blogas, esu pabandes lygtais Mozzila tai labai nepatiko.

  6. edzwux parašė:

    Opera bent jau man yra sparciausiai ir geriausia

  7. kasharas parašė:

    \"Praėjus vos trims šių metų mėnesiams, matome visai kitokią statistiką.\", kad trečias tik vakar prasidėjo 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.