IE rinkos dalis nukrito žemiau 60 procentų

Kažkada buvo laikai, kai Internet Explorer naršyklė dominavo rinkoje ir buvo naudojama praktiškai visuose kompiuteriuose, tačiau pasirodžius konkurentams jos užimama rinkos dalis stabiliai mažėjo, kas, žinoma, Microsoft nedžiugina.

Kaip praneša rinkos tyrimų bendrovė Net Applications, praėjusį mėnesį Internet Explorer jau naudojo mažiau nei 60 procentų visų pasaulio internautų, o savo rinkos dalis atitinkamai didino konkurentai FireFox ir Chrome.

Skaičiai stulbinantys. Pasak Net Applications, per maždaug metus Internet Explorer naršyklių šeimos rinkos dalis smuko nuo 70 iki 60 procentų. Mozilla bendruomenės naršyklė FireFox artėja prie 25 procentų ribos ir rikiuojasi antroje vietoje, o Google Chrome turi 6,7% rinkos. Didįjį ketvertą užbaigia Safari, kurią naudoja 4,7 procentai pasaulio internautų.

4 Komentarai

  1. Crembo parašė:

    Oho, 10% per metus. Nuostabu, kaip web kūrėjas, galiu pasakyti, kad tai labai geria žinia man ir visiems kitiems saitų kūrėjams.

  2. kiks parašė:

    Pritariu Crembo, labai blogai būna kai padarai kokį nors psulapio patobulinimą ant puslapio, o jis veikia ant visų naršyklių išskyrus IE:) aš kai išleidžia naują versija IE vis meldžiuosi, kad daugiau tų taškų surinktų ACID teste:)

  3. Ambient parašė:

    na del jusu programinimo kaip ten nezinau, bet kai IE istaise bug\’a su mouse3 klavisu, tai po firefox gryzau prie IE 😛 Sekmes programinant 😉

  4. developeris parašė:

    cia greiciau tau reiktu sekmes linketi narsant 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.