IE vartotojų dalis liepą kiek ūgtelėjo

Interneto tyrimų bendrovė Net Applications ką tik paskelbė šių metų liepos mėnesio interneto naršyklių pasaulinės rinkos dalis. Tyrimai rodo, jog populiariausios naršyklės Internet Explorer rinkos dalis liepą ūgtelėjo 0,42 procentais iki 60,74 procentų, tuo tarpu Firefox ir Chrome naršyklės atitinkamai prarado 0,90 proc. ir 0,08 procento. Firefox liepą užėmė 22,91 proc. rinkos, Chrome – 7,16 proc.

Naujausiais duomenimis, Internet Explorer 8 liepos mėnesį greičiausiai iš visų naršyklių augino savo rinkos dalį – ji padidėjo 0,98 proc. Šiuo metu net trečdalis interneto naršytojų pasaulyje naudoja būtent Internet Explorer 8.

Augantis Internet Explorer 8 populiarumas ekspertų siejamas su vartotojų saugumo ir privatumo užtikrinimu. Pastaruoju metu Microsoft skyrė ypatingą dėmesį vartotojų informavimui apie internete tykančius pavojus ir saugumo internete priemones. Informavimo kampanija buvo vykdoma ir per televiziją, transliuotą vaizdo medžiagą galima pasižiūrėti čia.

Dar didesnio Internet Explorer naršyklių grupės populiarumo tikimasi kai rinkoje pasirodys Internet Explorer 9. Jau dabar laisvai prieinamos naujausios Microsoft naršyklės bandomosios versijos susilaukė 2 mln. parsisiuntimų ir daugiau nei 16 mln. testinio puslapio www.ietestdrive.com peržiūrų. Bet kokiu atveju, nemiega ir Mozilla bendruomenė, kuri dar šiemet pristatys naują FireFox 4.0 naršyklės versiją, kurią šiuo metu taip pat galima išbandyti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.