II-ajame metų ketvirtyje WD nukonkuravo „Seagate“

Nepaisant visų jau praeityje likusių gamtos kataklizmų, WD antrajame metų ketvirtyje sugebėjo parduoti 71 mln. kietųjų diskų, o tai 5 mln. vienetų viršyjo "Seagate" pasiektą rezultatą.

Gamintojas pažymi, jog tokių nepalankių sąlygų derinio nebuvo per visą 42 metų kompanijos gyvavimo laikotarpį, tačiau tai nesutrugdė uždirbti rekordinį pajamų ir grynojo pelno kiekį. WD per paskutinius tris mėnesius surinko 4,8 mlrd. JAV dolerių, o grynasis pelnas siekė 745 mln. JAV dolerių. Palyginimui, lygiai prieš metus, kuomet buvo parduota kiek daugiau nei 53 mln. kietųjų diskų, įmonės pajamos siekė "tik" 2.4 mlrd. JAV dolerių. Atskaičiavus visus nuostolius, WD galėjo džiaugtis 154 mln. $ grynuoju pelnu.

Dėja, bet WD nesugebėjo nuslėpti fakto, jog ji yra visiškai patenkinta dabartinėmis kietųjų diskų kainomis. Spaudos konferencijoje buvo pareikšta, kad gamintojas nusprendė neatstatyti visų gamyklų pajėgumo iki prieškrizinio lygio: vietoje suplanuotos 650 mln. sumos gamykloms atstatyti bus skirta 400 mln. JAV dolerių. Tai turėtų reikšti, jog WD atsisako dirbtinai didinti kietųjų diskų gamybos apimtis, siekdamas užšaldyti mažmenines kainas tokiame lygmenyje, kuris įdomus tik patiems gamintojams.

5 Komentarai

  1. Kestas28 parašė:

    Joo, wd tai šudgalvių šeiminėlė, na nieko paskui patys verks kodėl nieks neperka 😀

  2. linas_mif parašė:

    Svarbu SSD po biski pinga…

  3. barbossa parašė:

    Kodel "sudgalviu" seimynele? Jie ka,labdaros organizacija?
    Jie bent neslepia to,kuom kiti dziaugiasi tyliai ir dar labiau didina kainas
    Is WD pirks,ju HDD kol kas patys geriausi (kol kas – jau ne vienerius metus),kolega rasot visiskas nesamones turiu pripazint

  4. donaciuxx parašė:

    nu kestukas cia persistenge tikrai. neperskaites straipsnio pamaciau komentara(šudgalvių šeiminėlė) ir pagalvojau ka cia peza. perskaites supratau, kad tikrai nusisneka konkreciai. straipsnyje viskas aiskiai isdestyta, kad labai logiskai WD tvarkosi savo "ukyje". beje wd nuo seniai man patinka(kokybe, patikimumas), o pvz samsung hdd ne prie sirdies.

  5. Augustazz parašė:

    kaip nenukonkuruos, kai siulo tokias pat spec kai seagate, tik 1 -2 metais ilgesne garantija, manau visi rinktusi WD, kai duoda dar garantija zymiai ilgesne uz ta paty piniga

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.