Integruoti sprendimai naikina diskretinių sprendimų rinką?

Tenka pripažinti, kad Intel sprendimas tobulinti savo integruotus grafinius sprendimus, kaip kad HD2000 ar HD3000 serijas Sandy Bridge procesoriuose, pasiteisino, tačiau tai neduoda ramybės nVidia ir AMD, kai pastarieji pradėjo daryti lygiai tą patį.

Kaip žinia, antrosios kartos Intel Core i3, i5 ir i7 linijos procesoriai, dar tiesiog žinomi Sandy Bridge vardu, pasižymi integruotu grafiniu branduoliu. Spartesni procesoriai turi Intel HD3000 serijos grafinį branduolį, lėtesnį – HD2000. Pasirodo, jog to visiškai pakanka pažaisti „lengvus“ žaidimus ar peržiūrėti 1080p raiškos video medžiagą, kai tuo tarpu Ivy Bridge siūlys dar šiek tiek našesnius integruotus grafinius sprendimus.

Kaip žinia, AMD neliko nieko kito, kaip pristatyti savo A serijos procesorius, žinomus Llano kodiniu vardu, kurie taip pat turi integruotos grafinius branduolius, kurie net lenkia Intel siūlomus. AMD žiūri į priekį ir jau pranešė apie naujos kartos APU procesorius, tačiau čia iškyla problemos, kurias, ypač AMD atveju, reikės spręsti.

Taip, aukštos klasės diskretinėms vaizdo plokštėms integruoti sprendimai neprilygs niekada, nes jie orientuoti į mažą energijos suvartojimą bei kuo mažesnį dydį, bet nereikia pamiršti kitos medalio pusės. AMD ir nVidia, du pagrindiniai diskretinių vaizdo posistemių plėtotojai, daugiausiai uždirba ne iš aukštos vaizdo plokščių, tačiau iš žemos ir vidutinių klasių. O šioms klasės naujieji Intel ir AMD APU procesoriai ir labiausiai grasina.

Labiausiai įdomu, o ką gi darys AMD? Tai vienintelė rinkoje kompanija, kuri siūlo skaičiuojamuosius procesorius įprastiems staliniams ir nešiojamiesiems procesoriams, tačiau turi ir diskretinių vaizdo posistemių linijas. Pristatydama APU procesorius, kaip kad Llano, AMD pati savaime naikina savo ypač žemos klasės diskretinių vaizdo posistemių pardavimus, tačiau dėtis nėra kur – Intel tai daro, tą patį neatsilikdama turi daryti ir AMD.

Tik laikas parodys, kaip AMD susidoros su šia problema. Analitikai prognozuoja, jog populiarėjant procesoriams su gana našiais integruotais grafiniais branduoliais diskretinių vaizdo posistemių bus perkama vis mažiau, o tik entuziastams skirti produktai nėra ta niša, kuri būtu pelninga. Kai AMD dar gali siūlyti APU procesorius, ką reikės daryti nVidia? Na taip, jie turi savo mobiliuosius Tegra procesorius su GeForce grafika.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.