„Intel“ skirta 1.06 mlrd. € bauda vis dar nesumokėta

Tikriausiai pamenate, kad beveik prieš dešimtmetį (2009 m.) „Intel“ buvo pripažinta kalta dėl trukdymo AMD sąžiningai konkuruoti procesorių rinkoje. To pasekmė – „Intel“ turėjo sumokėti 1.06 mlrd. eurų baudą, bet ji iki šiol vis dar nesumokėta. Taip yra todėl, kad „Intel“ ir toliau kovoja ir bando įrodyti savo nekaltumą. Dabar byla vėl grąžinta į žemesnės pakopos teismą, kur vėl bus peržiūrima visa medžiaga. Gali taip nutikti, kad bauda bus sumažinta arba visai panaikinta.

Tokia praktika gali pakirsti tikėjimą Europos teisine sistema ir padrąsinti kompanijas elgtis nesąžiningai siekiant apriboti kitų galimybes konkuruoti sąžiningai. Priminsime, kad „Intel“ siūlė permokos grąžinimą (angl. rebate) įvairioms kompanijoms („Dell“, „Lenovo“, HP, NEC), kad tik nebūtų naudojami AMD procesoriai.

5 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    daugiau nei ziauru….
    elementarus irodymas, kas valdo pasauli… (imones ar vyriausybes)

  2. IFeelYou parašė:

    Žemo lygio kompanija ir tiek. Suprantu kad pinigai yra pinigai, bet teisininkams ir teismams jie jau tikrai išleido šimtus milijonų eurų, nes tokioms kompanijoms teismai kainuoja milžiniškus pinigus.

  3. IFeelYou parašė:

    Tas pats realiai buvo ir kai Samsung pralošė bylą Apple dėl kopijavimo, ir turėjo sumokėti 1 mlrd. dolerių. Tai po ilgiausių teismų 300 mil. sumokėjo ir viskas pasibaigė.

  4. jokbon parašė:

    Sumokejo po 1 centa

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.