„Intel“ 14 nm litografiją gali tekti naudoti dar labai ilgai

Vėl pasklido gandai, kad „Intel“ 14 nm litografiją teks naudoti dar ilgai, bent jau gaminant staliniams kompiuteriams skirtus procesorius. Puikiai žinome, kad „Intel“ jau turi sukūrę „Sunny Cove“ architektūrą, o ją jau naudoja kai kurie mobiliems kompiuteriams skirti 10 kartos „Core“ procesoriai, kurie tuo pačiu yra pagaminti naudojant 10 nm litografiją. Po „Sunny Cove“ architektūros turime sulaukti „Willow Cove“ branduolio, kuris, galimai, bus perkeltas į 14 nm litografiją. Pagal ankstesnį planą, „Willow Cove“ architektūra turėjo debiutuoti su 10 nm+ litografija.

„Willow Cove“ architektūra staliniams kompiuteriams su 14 nm litografija turės „Rocket Lake“ kodinį pavadinimą. Iš tiesų tai jau darosi labai painu, bet turėsime kaip nors išgyventi. Šie būsimi „Rocket Lake“ procesoriai turės iki 8 branduolių, o tai yra dviem mažiau nei galės pasiūlyti „Comet Lake-S“. Pastarieji procesoriai bus išleidžiami kitais metais. Branduolių praradimą turi atsverti stipriai išaugusi sparta per taktą. Norint padaryti, kad „Rocket Lake“ veiktų su senesne litografija, „Intel“ apkarpys grafikos procesorių ir iš 96 vykdomųjų vienetų paliks 32. Taip elgiamasi norint palikti daugiau vietos branduoliams.

9 Komentarai

  1. EscO parašė:

    Gramatikos policija ieško autoriaus Mindaugo dėl („Intel“ 14 nm litografiją gali tekti naudoti dar labai ilgai) straipsnyje padarytos klaidos „perkaltas“

  2. Ambient parašė:

    „….bet turėsime kaip nors išgyventi“

    Cia rimtai ? 😀 kad intelis karaliaves visa ta laika buvo uzkeles kosmines kainas, tai cia kiekvienam reik suvokt ir isgyvent tai… O po to kai jau atsipeikeji, padekok AMD.

    Intel mazai kam berupi, pilna straipsniu apie tai kaip sluojami AMD procesoriai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.