„Intel“ apkarpys procesorių tiekimą mažmeninei rinkai

„Intel“ pasirinko sau palankiausią procesorių tiekimo strategiją šventiniam laikotarpiui, kuri tikrai nepradžiugins tų, kurie galvojo apie naują kompiuterį, surinktą iš dalių. „Intel“ procesorių trūkumas jau niekam ne naujiena, šiuo metu kainos kiek nukrito, bet tai gali būti tik laikina. Mėlynasis milžinas nusprendė, kad pirmiausia tenkins savo partnerių poreikį, kurie siūlo jau surinktus ar nešiojamus kompiuterius. Visa tai bus daroma mažmeninės rinkos sąskaita, kitaip sakant, procesorių pasiūla parduotuvėse sumažės. Mes jau puikiai žinome, kas atsitinka, kai nors kiek sumažėja pasiūla. Kainos nesidrovi padidėti ir dvigubai.

„Intel“ visaip stengiasi padidinti procesorių tiekimą, bet rezultatai pasiekiami iš lėto ir „Core“ procesoriai artimiausiu metu bus brangūs. Pirkėjams šiuo metu bus nedaug pasirinkimo, jie gaus arba pakratyti piniginę rinkdamiesi „Intel“ procesorių, arba rinktis „Ryzen“ procesorių, arba laukti „Intel“ procesorių kainų kritimo, kuris nežinia kada įvyks.

A photo released Oct. 8, 2018, shows a 9th Gen Intel Core processor packages. The processor family is optimized for gaming, content creation and productivity. (Source: Intel Corporation)


15 Komentarai

  1. zaibas parašė:

    Cha cha, spėjau nusipirkti procesorių, keliasdešimt eurų daugiau. dabar jei reiktų tai jau be 100 eurų daugiau niekaip 🙂 turi atsirasti trečias normalus gamintojas CPU nes kitaip kainas reguliuos mėlynieji.

  2. Gnytasis parašė:

    Aš nespėjau tai turbut iki nauju reiks ryzen 2700x dairytis

  3. Frantisekas parašė:

    Matau pasigavo visi nauja tendencija, neduot pigiu produktu tada visi graibstys brangius, cia apple mastymo modelis. Na bet jei vieniems pavyko kodel kiteims negali. Ktiaip as neturiu pateisinimu ketvirciu rezultatam tiek nvidia tiek intel.

  4. Ambient parašė:

    reik totaliai nesveikam but, kad pirkti inteli, kai amd’o procai kainos ir kokybes santikyje stipriai priekyje…

    • Laimius parašė:

      Paprastas vartotojas nelabai gaudosi tik girdejo intel gerai, amd sh ir kaista. Ir taip galvos dar ilgai. O entuziastai daznai turi daugiau $ ir ima galingiausia varianta + overclock. Cia vel intel. Laptopuose amd nebaisiai ka siulo, nebent ultrabookai. O darbui + pabandyti viena kita game reikia bent 1050 lygio kortos – o su jom vel nieko amd. Tad realiai lieka skaiciuojantys pinigus entuziastai ir kam jie surenka stacionarus.

      • kernel parašė:

        Paprasti zmones paprastai nezino apie tuos CPU is vis nieko, jie perka is lentynos, arba geriausiu atveju kazka, ka surenka koks pazistamas kompiuterastas. Entuziastai turi nebutinai daugiau $, ir tikrai ne visi, ir nei dauguma nedaro to OC. Mano darbe nei vienas programeris neuzsiima jokiom OC nesamonem, nors apie elektronika ir low level kompiuterija ismano daug daugiau, nei kazkokie average show jotuberiai, RGB specai. Is principo reikia tureti normalia statistika ir skaicius, kad kazka spresti apibendrintai, nes be to tai tik uzsiimam spelionem. Pagal Amazon’a ir visokius ten vokieciu shop’us AMD dabar eina tikrai neblogai.

        • SoTOP parašė:

          Aš sutinku dėl to kad čia spėliojam, nes pvz. kiek pažįstu programuotojų tai iki PC entuziastų jiems labai toli 🙂 Lygiai taip pat tu Kerneli, jeigu tu kokią, kad ir labai galingą sistemą nusipirkęs, ją tiesiog pasijungsi ir tau užteks, tai tu nesi entuziastas, o vienas iš daugumos kuriems užtenka, kad viskas veiktų kaip turi 🙂

          • kernel parašė:

            As saves PC entuziastu nelaikau, ir brangaus HW dazniausiai neperku. Va tika nusipirkau Dell klaviatura uz 8 eurus ir M.2 pigiausia SSD uz 23 – vienam SBC prireike 😀 Aisku cia reiketu susitart, ka apskritai reiskia entuziastas. As domiuosi IT/PC naujienom (savaime aisku technika), paziuriu kartais event’us kokius ir pan., bet tarkim visokie OC, ausinimas, cable management’ai, benchmark’inimai ir t.t. man giliai px. As save labiau laikau kompiuterijos hobistu, nes man visokie pigus sudukai su Linux’u is aliexpresso ir ju programinimas daug idomiau, nei hardcore PC stuff’ai 😉

          • MMM parašė:

            entuziastas, tai gali buti max entuziastas, min entuziastas, min sanaudu, max oc, max pfs, ir t.t. entuziastas tai nereiskia, kad turi braungiausia gelezi butinai.

    • Strelok parašė:

      Nu po to zmones skundziasi, kad pinigu nera blogai gyvena ir t.t ir perka iphonus ir i7 uz 500 havru. Pats turejau i7 6700k. Keiciu i 2600 ir ramu bus, kuri laika. ‘Intel – never again’.

      • pasimetes parašė:

        Na juk norisi kieme 3-4 mašinų, o ne dviejų… O šiaip yra visokių variantų tie, kurie vaikšto po restoranus… ir nuolatos verkia, ir kur augina 2-4 vaitus tėvai ir galą su galu suduria.

        • Strelok parašė:

          Kad masinu ir taip nera kur deti…greiciau jau piesciom suvaikstai negu 30 min ieskai vietos laisvos.
          nu jo, buvau kada cia nuejes i Soja ar kaip ten, kur sushi ir kitas crap. palikau 80 eur..
          del daugiavaikiu seimu tai ten labiau vaiku man gaila, aisku dbr kazkoks biznis daromas su ta globa kai per vaika po 900 havru moka..

          • pasimetes parašė:

            Na esmė yra žmonių grupės kuriems nuolatos blogai, ypač kai kurie verslininkai irgi mėgsta paverkti. 🙂
            O dėl daugiavaikių šeimų manau irgi visaip yra ir nemanau, kad ten prasčiau. tiesiog kitokios vertybės būna ir pačių vaikų požiūris į gyvenimą būna kitoks. Be to su ta globa irgi nėra lengva gauti, nes yra visokių kvailų įstatymų… O kas darosi darymosi pinigų nelabai galėčiau pakomentuoti, nes neteko gyvenime susidurti..

  5. newdiamond parašė:

    na panasu, kad isvis po simto metu bus kaip fantastiniame filme, bus viena arba geriausiu atveju trys pasalulio firmos, is kuriu viska pirksime…ir tada bus labai gera konkurencija :D:D
    Kol kas tikrai einame link to…. too big to fail principu…
    Didenis nuperka mazus…ir viskas leidziama…

    • Strelok parašė:

      Nu Beizos neseniai sake, kad ir Amazon atetyje bankrutuos. Tik reikia bandyti kaip galima patolinti ta. Is senesniu imoniu gal tik kokia general electric galiu ivardinti, kuri irgi jau nekazka. O dauguma imoniu zymiu jau seniai pakeite savininku rankas arba prarado itaka.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.