„Intel“ aptarė savo bėdas „Credit Suisse“ konferencijoje

„Intel“ dabar turi vieną bėdą – jie nesuspėja gaminti procesorių nes ilgiau nei planuota užstrigo ties 14 nm gamybos metodu, o tai lemia procesorių trūkumą ir didina jų kainą. Laikinasis „Intel“ generalinis direktorius, Robert Swan“ aptarė kodėl taip nutiko „Credit Suisse“ 22-joje konferencijoje.

Robert Swan sako, kad nesklandumai su 10 nm litografija pasireiškė dėl to, kad „Intel“ apžiojo daugiau nei galėjo atkąsti. Šis naujas techprocesas buvo per daug optimistinis numatytam laikui. „Intel“ pasirinko labai agresyvų technologijos tobulinimą, maždaug dvigubai didesnį mastelio keitimą nei konkurentai. Trumpai tariant, „Intel“ norėjo visus nušluoti, bet konkurentai pasinaudodami „Intel“ problemomis ir tipsendami mažu žingsneliu pasivijo ir aplenkė „Intel“. Pagal dabartinius planus masinė „Intel“ 10 nm procesorių gamyba prasidės 2019 metais, o realūs produktai pasirodys 2019-2020 metais.

Kalbant apie tiekimą, „Intel“ ir toliau didžiausią prioritetą skirs „Xeon“ procesoriams, o „Core“ ir kitiems procesoriams liks tiek gamybos pajėgumų kiek liks.


2 Komentarai

  1. DasMachine parašė:

    Manau yra dvi priezastys didelei Xeon paklausai – atrasti nauji bugai, kritusi branduoliu kaina. Todel visiskai nenuostabu kad susikloste dabartine situacija. Procesa tobulina vienoj vietoj, kaip iprasta, nesuprantu kaip tai galetu si kart labiau sumazinti pasiula nei ankstesniais tech proc perejimais, juk tas tobulinimas turetu vykt nuolat ar vienam ar kitam procesui.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.