„Intel ARC“ vaizdo plokštės gali būti lėtesnės nei galvota iki šiol

„Intel ARC“ serija gali pasižymėti didele sparta sintetiniuose testuose, tačiau yra problemų žaidimuose. Pasak „Intel“, jos naujai išleista „ARC A380“ staliniams kompiuteriams skirta vaizdo plokštė turėtų būti iki 25 % spartesnė už „Radeon RX 6400“, tik šis teiginys apie spartą siejamas su abiejų plokščių kaina, o šio, atrodytų, svarbaus fakto galima nepastebėti.

„Intel“ paskelbė tik vieną „ARC A380“ spartos skaidrę su vidutiniais FPS esant 1080p raiškai ir vidutiniams nustatymams, tačiau šioje skaidrėje trūksta informacijos apie „RX 6400“ spartą. Nei išnašose, nei „Intel Performance Index“ svetainėje nepateikiama duomenų, kuriuos būtų galima greitai patikrinti. „3DCenter“ iš tikrųjų pasistengė iš naujo patikrinti „Intel“ teiginius ir visus turimus duomenis ir priėjo prie tokios išvados. „3DCenter“ duomenimis, faktinis spartos skirtumas, atsižvelgiant į abiejų vaizdo plokščių kainą, yra maždaug 21 %. Faktinė A380 sparta (ne pagal kainą) yra tik 4 % geresnė lyginant su RX 6400, taigi beveik paklaidos ribose. Taigi galime teigti, kad abi šios vaizdo plokštės yra labai panašios spartos.

Tai paskatino „3DCenter“ peržiūrėti ankstesnę visos ARC serijos spartos prognozę ir dabar ji yra pabloginama. Flagmanas „ARC A780/770“ iš tikrųjų gali ir nepasiekti RTX 3070 spartos, tačiau turėtų pasirodyti šiek tiek prasčiau nei RTX 3060 Ti. Aukštesnės vidutinės klasės „Intel ARC“ stalinių kompiuterių segmente turėtų konkuruoti su RTX 3060 ir 3050 modeliais, tačiau visi „ARC A3“ serijos modeliai žaidimuose negalės pralenkti net „Radeon RX 6500 XT“.

Vis dar yra tikimybė, kad tolesnis tvarkyklių optimizavimas pagerins ARC našumą žaidimuose, tačiau atsižvelgiant į tai, koks ribotas buvo A380 pasirodymas (vienoje šalyje, tik iš anksto sukomplektuotuose kompiuteriuose ir pardavinėjamas tik vienoje parduotuvėje), žaidėjai vietoj to mieliau ieškos RTX 30/RX 6000 pasiūlymų. Šios serijos dabar kai kur pasiekia žemesnį nei rekomenduojamos kainos lygį. Jau nekalbant apie tai, kad iki naujos kartos grafikos procesorių išleidimo greičiausiai liko maždaug 3 mėnesiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.