„Intel“ ateityje naudos big.LITTLE dizainą staliniuose kompiuteriuose

Jau senokai ARM naudoja big.LITTLE (didelis.MAŽAS) dizainą lustuose, kurie skirti telefonams. Toks dizainas leidžia naudoti mažesnius branduolius, kai nereikia daug spartos, pavyzdžiui, foninėms programoms, o prireikus daug galios jau darbuojasi didieji galingesni branduoliai. Nutekėjusi skaidrė rodo, kad „Intel“ big.LITTLE dizainą yra numačiusi būsimiems „Alder Lake-S“ procesoriams, kurie bus skirti staliniams kompiuteriams. Šios platformos procesoriai galėtų turėti iki 16 branduolių. Luste bus 8 didesni ir galingesni branduoliai, o likę 8 – mažesni ir efektyvesni. Dabar visiškai neaišku, kokie tiksliai tie branduoliai bus, tad čia kažką pakomentuoti yra sunku.

Būsimiems „Alder Lake-S“ procesoriams bus skirtas LGA1700 lizdas, tad vėl planuojama nauja platforma. Labai tikėtina, kad šie „Alder Lake-S“ procesoriai priklausus 12 „Core“ procesorių šeimai ir turėtų būti gaminami naudojant 10 nm litografiją. Priminsime, kad artimiausiu metu „Intel“ išleis „Comet Lake-S“ procesorius. Jie priklausys 10 „Core“ procesorių šeimai.

Skaidrėje matome, kad būsimas galingiausias 8+8 procesorius turės iki 125 W TDP reitingą, jį bus galima pakelti net iki 150 W. Tai turėtų reikšti, kad būsimi „Alder Lake-S“ procesoriai bus konfigūruojami pasitelkus TDP reitingą.

 

4 Komentarai

  1. Hidraulinis parašė:

    Manau totali nesamone. Ir nauda bus nebent po kokiu 10 metu. Viskas skamba graziai, bet kol softas neisnaudos tokios technologijos, tai manau daugumai bus hemorojus. Android dar ir dabar kreivai buna veikia su big-small, o windows kol tai panaudos baisu net pagalvot.

  2. adex parašė:

    Nu ir nesuprantantiems puikiausiai sueis sitas 16 coru ,,monctras“ kai tuo tarpu amd greiciausiai uz pigiau siulys normalia 16 coru alternatyva, bet kam tai bus idomu kadangi ,,intel gereu“, ,,amd kaista ir tinka tik ziema kambariui silditi“

  3. kernelis parašė:

    Nesiojamiems gerai, bet konkreciai desktop’ams bus daugiau problemu, nei naudos. O problemu bus. Intel’iui toks sprendimas greiciausiai turi prasme is ekonomines/marketingo puses ir tiek.

    Kitas dalykas, tai kaip adex pastebejo, net konfiguracija nera patraukli. Sakykim, jei reiketu rinktis tarp 8C + 16C Intel ir 16C AMD, tada dar galetum kazka mastyt, nes Tremont’o core’as turetu buti visai neblogas pagal viska, ir stipriai parareliam load’e didesnis kiekis silpnesniu branduoliu gali turet naudos. Bet kai realiai gauni ta pati, tada prasmes daug nematau.

    Na, bet reikia zinot kainas ir real world skaicius. Jeigu Intel gris su superiniais „pilnais“ branduoliais, tada gali buti prasmes vien del tu 8 „tikru“ 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.