„Intel“ atskleidė pirmo ketvirčio finansinius rezultatus

„Intel“ paviešino savo pirmo ketvirčio finansinę ataskaitą. Jau buvome įpratę, kad „Intel“ kiekvieną ketvirtį baigia rekordinėmis pajamomis, bet to šį kartą nematome. Kompanijos pajamos per pirmus tris šių metų mėnesius buvo lygiai tokios pačios kaip ir prieš metus – 16.1 mlrd. JAV dolerių. Nors pajamos liko tokios pačios, bet pelnas buvo mažesnis – 4 mlrd. Prieš metus tuo pačiu laikotarpiu buvo gauta 4.5 mlrd. pelno.

Visa ši ataskaita nėra blizganti, bet „Intel“ prognozės irgi nėra daug žadančios. Prognozuojama, kad antrame 2019 metų ketvirtyje bus gauta 15.6 mlrd. pajamų, o tai bus 8 % mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. Visų 2019 metų pelnas turi sumažėti 3 % lyginant su 2018 metais. Tokios prognozės visiškai nepatiko investuotojams ir „Intel“ akcijos patraukė žemyn.

3 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Juokingiausia bus, kai AMD savo ER balandzio 30 diena pristatys ir paaiskes, kad del jos intel pajamos sumažėjo.

    • DasMachine parašė:

      Revenue: Intel flat, AMD down 25%.
      EPS: Intel down 6%, AMD down 90%.

      Kazkaip galvojau AMD geriau sekasi, bet galbut tai pasimatys kituose ketvirciuose.

      • neblogai parašė:

        Na tai nieko keisto- AMD 1ketv. 2018 buvo vaizdo plokščių kriptovaliutoms pardavimų bumas, ir kainos tiek CPU, tiek GPU aukštesnės. O pirmas ketvirtis šiais metais- atvirkščiai: kripto nėra, prigamintų ir parduotų GPU lustų perteklius dar nuo vasaros kabo, ir CPU/GPU kainas teko mažinti nes konkurentai savo silicį ėmė pardavinėti pigiau. Na, tik turėtų būti žymiai geresni pardavimai APU nešiojamiems, CPU serveriams, ir turbūt išaugęs parduotų Raizenų kiekis.
        P.S.- pagal AMD akcijų kainos šuolį (>$27 dabar, palyginus su keliolika dolerių prieš metus, ir ~$2 prieš tris)- tai tikrai matyt investuotojus tenkina dabartinė netragiška padėtis, ir vilioja lūkesčiai iš greitai pasirodysiančių 7nm gaminių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.