„Intel“ atskleidė „Alder Lake“ dizainą, tiekimas prasidės šiemet

„Intel Accelerated event“ renginio metu „Intel“ kalbėjo ne tik apie naujus litografijų pavadinimus, bet ir apie būsimus produktus. Kompanija taip pat parodė ir būsimų produktų vizualizacijas, kurių iki šiol nebuvome matę.

„Intel“ patvirtino, kad „Alder Lake“ procesorius pradės tiekti šiemet, bet apie konkretų išleidimą užsiminta nebuvo. Pirmą kartą galime pamatyti, kaip atrodo hibridiniai „Alder Lake“ lustai. „Intel“ dar užsiminė, kad serveriams skirti „Sapphire Rapids“ bus pradėti gaminti 2022 metų pirmame ketvirtyje. Abiem šioms procesorių serijoms bus naudojama „Intel 7“ litografija.

2022 metų antroje pusėje prasidės „Intel 4“ litografijos lustų masinė gamyba, o realus išleidimas įvyks 2023 metais. Tai bus „Meteor Lake“ procesoriai asmeniniams kompiuteriams, o serveriams bus skirti „Granite Rapids“ procesoriai. Vizualizacijose galime pamatyti abu šiuos procesorius. „Meteor Lake“ gaus didžiulį grafikos atnaujinimą, nes vykdomųjų vienetų kiekis bus pakeltas iki 192. Dabartiniai „Intel“ procesoriai turi tik 96 vykdomuosius vienetus.

Taip pat patvirtinta, kad „Meteor Lake“ procesoriai bus pakuojami naudojant „Foveros“ metodą, o procesorių TDP bus nuo 5 W iki 125 W. „Meteor Lake“ procesoriai turėtų priklausyti 14 „Core“ procesorių šeimai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.