„Intel“ atskleidė ketvirčio finansinius rezultatus, 7 nm litografija atidedama metams

„Intel“ praneša, kaip kompanijai sekėsi antrame 2020 metų ketvirtyje. „Intel“ vėl demonstruoja puikius rezultatus, nes per tris mėnesius buvo gauta 19,7 mlrd. JAV dolerių pajamų, o tai yra 20 % daugiau lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. Augant pajamoms padidėjo ir pelnas, jis 2020 metų antrame ketvirtyje siekė 5,1 mlrd. JAV dolerių, tai lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus yra 22 % didesnė suma.

Su pinigais viskas aišku, „Intel“ rezultatai ir toliau yra geri, o AMD konkurencija nedaro didelės įtakos. „Intel“ praneša daug liūdnesnę žinią, 7 nm procesorių išleidimas yra atidedamas metams, nes 7 nm litografija netenkina lūkesčių ir neatitinka ankstesnio plano. Įdomu, kad apie grafikos procesorių atidėjimą nekalbama, tad galimai šiuos lustus „Intel“ gamins pasinaudodama TSMC arba „Samsung“ paslaugomis. Kadangi „Intel“ 7 nm litografija nuvylė, kompanija greitins 10 nm produktų išleidimą. „Intel“ žada, kad „Alder Lake-S“ procesoriai bus išleidžiami 2021 metų antroje pusėje, tai bus pirmieji 10 nm procesoriai staliniams kompiuteriams. Panašiu metu planuojama išleisti ir 10 nm procesorius serveriams, kurių kodinis pavadinimas yra „Sapphire Rapids“.

6 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Sako metams atidėjo 7 nm, bus matyt kiek tų atidėjimų gali prireikt.

  2. aiwaris parašė:

    tai kad jau ir AMD po biskuti arteja prie tu 5GHz su kai kuriais cpu

    • kernelis parašė:

      Po truputi eina, bet iki 5GHz all-core AMD’ui dar yra kur judeti. Aisku pas AMD kita architektura, tai pakelti IF dazni ar optimizuoti IF latency greiciausiai butu daugiau naudos, nei tik is branduoliu 5GHz.

  3. vanduo4 parašė:

    Kas suprantat – kokie esminiai skirtumai Intel ir AMD CPU architektūroje? Dėkui.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.