„Intel“ atskleidė naują produktų išleidimo planą, 10 nm dar šiais metais

„Intel“ tvirtina, kad dar šiais metais sulauksime 10 nm „Ice Lake“ procesorių. Šie procesoriai bus skirti nešiojamiems kompiuteriams ir turės iki 4 branduolių. „Intel“ žada, kad šie procesoriai siūlys dvigubą grafikos spartą, 2.5-3 kartus didesnę galią dirbtinio intelekto skaičiavimuose, du kartus greitesnį video kodavimą ir triskart didesnį bevielio tinklo greitį. Visa tai siūlys „Ice Lake“ lyginant su „Coffe Lake Refresh“ procesoriais. „Ice Lake“ procesoriai partneriams bus pradėti tiekti jau birželį, o realių produktų turime sulaukti metų gale.

„Intel“ žada, kad jau 2020 metais galės pasiūlyti 10 nm procesorių ir serveriams, bet apie naujus staliniams kompiuteriams skirtus procesorius dabar nekalbama. Iš rodomų skaidrių atrodo, kad „Intel“ didžiausią dėmesį skiria mobiliam segmentui, nes 2020 metais žadama nauja „Tiger Lake“ architektūra, prie kurios prirašyta „pagerintas mobilumas“. „Tiger Lake“ procesoriai jau turės naują Xe grafiką ir sekančios kartos jungtis, veikiausiai kalbama apie PCIe 4.0.

Laukiantiems diskrečios Xe grafikos irgi yra žinių. Pirmiausia „Intel“ ruošiasi išleisti vaizdo plokštę serveriams ir tai bus tik 2021 metais. Tada jau tikimasi įvaldyti 7 nm litografiją. Kada savo produkto sulauks žaidėjai dabar nepranešama.

2 Komentarai

  1. Laimius parašė:

    Manau kad cia susije ir su problemomis. Mobilus segmentas ir 10nm gerai, sumazins energijos suvartojima ir su ARM pakonkuruos, t.y. maziau pozicijas uzleis. Bet dar svarbiau manau serveriai ir energijos suvartojimas. Tik tam speju procesas nesubrendes, o atidirbti galima ir stampuojant mazus 4c – tik kad 4c biski mazoka jau, ir telefonai daugiau turi

  2. newdiamond parašė:

    2.5-3 kartus didesnę galią dirbtinio intelekto skaičiavimuose
    Cia dabar ka mados reikalas, ar FB ziures laptope ir dirbtinis like dalins ?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.