„Intel“ atskleidė „Thunderbolt 4“

„Intel“ oficialiai atskleidė „Thunderbolt 4“ standartą, kuris bus suderinamas tiek su USB4, tiek su „Thunderbolt 3“. Taip pat pranešta apie universalius kabelius, kurių ilgis gali būti iki dviejų metrų. „Thunderbolt 4“ padidina minimalius standarto reikalavimus: reikalaujama 32 Gb/s duomenų pralaidumo ir kompiuterio įkrovimo bent per vieną prievadą. „Thunderbolt 4“ yra sukurtas taip, kad būtų užtikrintas visas USB4 greitis, todėl reikalingas sistemos ir priedų bei kabelių sertifikatas, kad būtų užtikrinta, jog laikomasi „Intel“ standartų. USB4 reikalauja mažiausiai 20 Gb/s greičio, tuo tarpu „Thunderbolt 4“ reikalauja 40 Gb/s spartos. Su vienu USB-C prievadu, „Intel“ palaikys iki dviejų 4K ekranų.

„Thunderbolt 4“ technologiją pirmą kartą bus galima išbandyti su „Tiger Lake“ procesoriais. Vėliau šiais metais „Intel“ planuoja išleisti savo „JHL8540“ ir „JHL8340“ valdiklius, o jų „JHL8440“ įrenginio valdiklis įgalina „Thunderbolt 4“ palaikymą tiek staliniuose kompiuteriuose, tiek jų prieduose.

Ateityje „Intel“ planuoja sudaryti galimybes sukurti ilgesnius su „Thunderbolt“ suderinamus kabelius, praplečiant standarto pasiekiamumą per įmonės naujai nustatytą 2 metrų ribą ir pasiūlyti kabelius tarp 5–50 metrų. Kol kas „Intel“ nepateikė jokios datos, kada išvysime ilgesnius nei 2 metrų „Thunderbolt 4“ kabelius.

4 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Kažkaip Intel atsilieka. Jau dabar Cat.8 kabeliai 40 gb/s pralaidumą palaiko.

  2. newdiamond parašė:

    tai cia tiek darbo is Intel, kad 11 pasaulio zmoniu galetu eGPU pasijungti ?
    ar vis del to cia bus daugiau paplites kaip USB4 ? bet tada kaip suprast 2 m kabelis max ?

    • kernelis parašė:

      Esme yra protokolo lankstume: jis yra tiek greitas, tiek eksportuojantis PCIe ir DP salia USB. USB4 spec’as yra darytas TB pagrindu, kas yra nice, nes reiskia, kad sis funkciuonalumas placiai paplis ir nebus tik nisiniu ir brangiu produktu savybe, kaip buvo iki siol.

      O kas del 2m, gi raso, kad ateityje padidins. Tas 2m limitas yra palyginti nereiksmingas laikinas tradeoff’as ivertinus protokolo siulomas funkcijas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.