„Intel Coffee Lake“ ir 200-osios serijos mikroschemų rinkiniai – pasvajokite

Vos išgirdus, kad „Intel Coffee Lake“ procesoriai turės LGA1151 jungtį, tokią pačią, kaip ir pirmtakai „Skylake“ ar „Kaby Lake“, buvo nedrąsiai tikimasi, kad galbūt naujus procesorius palaikys esamos kartos pagrindinės plokštės su 200-osios ar net 100-osios serijos mikroschemų rinkiniais. Bet labai anksti tokioms spekuliacijoms galą padarė „ASRock“.

Vienas asmuo „ASRock“ tiesiai šviesiai paklausė, ar Z270 pagrindinė plokštė palaikys „Coffee Lake“ procesorius? Jam buvo atsakyta, kad pagrindinės plokštės su 200-osios serijos mikroschemų rinkiniais nėra suderinamos su būsimais „Intel Coffee Lake“ procesoriais.

13 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    na, cia nieko keisto…1150/1155/1151 zmogus truputi toliau nuo kompu…tai isvis susipainiuotu…
    jie cia specialiai neziuri i prieki ar kaip ?
    Ar cia su motininiiu gamintojais susitare

  2. BC00 parašė:

    Kaip netikėta…

  3. kernel_panikuoja parašė:

    Del upgrade’o praradimo savaime aisku blogai.

    Is kitos puses, tai man nepatinka, kai parduotuvej lygiagreciai pardavinejamos naujos ir senos kartos CPU ir motkes. Nueini i skytech’a, tai Skylake’o vos ne visi modeliai ta pacia kaina, kaip Kaby Lake’o. Negana to, 100 serijos motkes truputi pigesnes, o 200 automatiskai brangesnes: ~100euru faktiskai budavo bet kurio gamintojo Z170 entry. Dabar senos taip ir liko, o 200 serija prasideda ~120-140. Tai kas butu dar toliau? 300 serija prasidetu nuo 140-170?… 🙂

    • newdiamond parašė:

      kaina reguliuoja pasiula paklausa…nieko cia neishmastysi… apie monopolius nekalbu

      • kernel_panikuoja parašė:

        Mano mintis buvo daugiau ta, kad jeigu yra kelios motkiu kartos su tuo paciu lizdu ir CPU support’u, paprastai desningumas yra naujoms brangti, o ne senoms pigti 🙂 Jeigu, hipotetiskai, butu pilnas atgalinsi suderinamumas ir 300 serijos Z370 prasidetu nuo ~100euru, o Z170 nuo ~70-80 – nematyciau tame nieko blogo. Anyway – tu teisus, biznis yra biznis.

  4. newdiamond parašė:

    idomu, ar nebus kokiu entuziastu, kurie padarys bios :D, kad tiktu tie cpu

  5. neblogai parašė:

    Visada galima procesorių užrakinti, pamažinti dažnius, išjungti Turbo Boost- ir taip pasiekti su i5-i7 nesivaržantį greitį. Nors man labiau tikėtini atrodytų keturių gijų i3.

  6. Stipena parašė:

    Stipriai abejoju jog i3 gaus HT, bet 4 core skamba logiškai. O pentiumai liks su 2c/4t.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.