„Intel Core i7-8086K“ Turbo dažniai nuliūdins entuziastus

„Intel“, pranešus apie „Core i7-8086K“ procesorių, kuris yra riboto leidimo ir siūlo 5 GHz Turbo dažnį tiesiai iš dėžutės, kilo ne mažas entuziastų susidomėjimas. Tai yra pirmasis „Intel“ procesorius, gamykliškai siūlantis 5 GHz dažnį. Iki šiol buvo ne visai aišku, kiek branduolių sugebės veikti magišku 5 GHz dažniu, tuo pačiu nežinojome ir viso Turbo dažnių išsidėstymo.

Tampa aišku, kad papildomai už „Core i7-8086K“ primokėti visai neverta. Procesoriaus Turbo dažnių išsidėstymas yra kone toks pats kaip „Core i7-8700K“ procesoriaus, skiriasi tik vieno branduolio maksimalus dažnis. Naujasis procesorius siūlo 5 GHz, o senasis – 4.7 GHz dažnį. Paprastai sakant, „Intel Core i7-8086K“ procesorių pirkti verta tik tiems, kas jaučia sentimentus 8086 procesoriams, nes jis skirtas 40 metų sukakčiai paminėti. Mažytis šansas, kad perkantys „Core i7-8086K“ gaus kiek geresnį silicį ir galės geriau paspartinti procesorių.

1 branduolys 2 branduoliai 3 branduoliai 4 branduoliai 5 branduoliai 6 branduoliai
Core i7-8086K 5 GHz 4.6 GHz 4.5 GHz 4.4 GHz 4.4 GHz 4.3 GHz
Core i7-8700K 4.7 GHz 4.6 GHz 4.5 GHz 4.4 GHz 4.4 GHz 4.3 GHz

  

19 Komentarai

  1. Andria parašė:

    Nejaugi Intel pradeda zengt AMD keliu? Tiek 8086 tiek 28c cpu, pacio Intel pristatyti buvo, kaip kazkokia „bomba“. O reliai neskaitant branduoliu skaiciaus antraje variante proverzio nera. Pigus triukai sumazint susidomejima 2 kartos threadriperiais, nes jie anksciau pasirodys nei intelio nauji monstrai ir garantuotai vel kirs per intel pardavimus. 8086 atveju – 70 euru uz varda. Kiekvienas 8700k be vargo 5.0 pasiekia single core rezime.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Gamintojo teise rinktis marketingo ir reklamos strategija. Vartotojo teise pirkti ar nepirkti jo produkcijos. Situ visu show renginiu, filmuku ir kito reklaminio sudo turini kazkaip visi per daug stipriai interpretuoja ir sureiksmina, kai realiai reiketu vertinti tik pati produkta. Koks skirtumas kas ka sake, dare, zadejo ar kliedejo – turi X pinigu, ir ziuri, kas uz juos geriausiai iseina palei use case. Vieniem tai bus kazkas is AMD, kitiem kazkas is Intel.

    • ZeroFM parašė:

      Nieko yra pirkėju tokiu kaip tu , koloniukas , IFeelYou kuriem tik benchmarke daugiau skaičiuku užsukt .
      Galiu ląžintis kad amd išsiverž į prieki nes intel nebeturi ką pasiūlyt .

      • kernel_panikuoja parašė:

        Labai tiketina, kad AMD dominuos 2019 metais, bet Intel’is tures ka pasiulyti kiek veliau. Jeigu jie turi resursu researchinti kazkokius quantum computer prototipus, tai patikekit, mestelt kazkiek bil’u zaliu i x86 R&D jiem nera beda 🙂 Cia tik laiko klausimas.

      • Strelok parašė:

        Tokiu kaip jie yra vienetai. Nelabai kam rupi tie benchmarkai. Isvis sitas cpu yra kaip novelty thing negu mainstream skirtas, nes niekas jo nepirks.

        • IFeelYou parašė:

          Aha, niekam nerūpi. Tik kai išleidžia naują CPU visi rėkia pažiūrėkit į benchmarkų rezultatus, perskaitykit review ir pan. Benchmarkas tai ne vien Cinebech. Panašu kad tu net nesupranti kas jis yra. Benchmarkas yra ir Excel jeigu paleidžiamas tas pats load’as ant kelių skirtingų CPU. Realiai benchmarkas yra skirtingos aparatūros lyginimas tomis pačiomis sąlygomis. Visi iki vieno review išskyrus unboxing (jeigu skaityt kad čia review) yra paremti tik benchmarkais ir niekuo kitu. CPU tai ne ausinės. Subjektyvumo juose yra labai mažai.

      • Andria parašė:

        ZeroFM, bent jau aš PC rinkausi ne dėl bechmarkų, o dėl žaidimų ir auto diagnostikos softo 😉 3000Mhz ramas, 650w PSU ir Evo m2 benchmarkam tikrai nėra tinkamiausi daiktai. Jei šioj vietoj maniakas būčiau senai būtų i9 CPU 12-18 Core + aušinimas rimtas. Man tiesiog reikėjo galingo kompo ir tiek 🙂 Taigi manęs prašom neįtraukinėt į oligarchų kategoriją 😀 Jei tik AMD sugebės tai padaryt visi tik apsidžiaugsim. Senai laikas Inteliui ir Nvidia subinę išspardyt, gal pradėtų nesityčiot iš klientų su dantų pastom draivais ir kitom nesamonėm. Tik nemanau, kad tai bus ilgam ( tiesa pasakius abejoju ar apskritai bus).

    • Povilas parašė:

      Kad tai procesorius labiau 40 metu sukakciai pamineti, o ne kazkokios naujos technologijos kurinys 🙂 taigi pilna tu intel cpu, tik rinkites koks labiau patinka 😉 Cia net nebuvo galima tiketis kazkokios „bombos“ 8700k jau yra isleistas kam reikejo tas nusipirko. OMG, amd issiverz i prieki, joking..

  2. Minde parašė:

    kur viena branduoli iki 5Ghz paturbinti, kur visus

  3. Maariux parašė:

    Sunku patikėti, bet panašu, kad jie tuos 10 metų nieko neveikė su nauja architektūra…
    R&D taškė į neaišku kur einančią iGPU. Serveriai ir namų CPU… ? Prisipirko beverčio softo kompanijų. Graudu kažkaip 🙂 Tik dabar J.K. nusamdė…
    Prie visa to dar apkakojo konkurantą išsišaipydami apie suklijuotus chipus, o dabar patys pripažįsta, kad serveriuose (didžiausias klijų kiekis) atiduos rinkos dalį AMD. https://wccftech.com/intel-ceo-we-will-likely-lose-server-market-share-to-amds-epyc/
    Visas Intel šiai dienai labai panašus į buvusį politinį veikėją – V. Šustauską, o ir pabaiga gali būti labai panaši, bent jau kuriam laikui https://youtu.be/rAhm5EVzzKU?t=8m10s

    • kernel_panikuoja parašė:

      Tu kazkaip klaidingai manai, kad x86/64 mikroarchitektura galima EFEKTYVIAI tobulinti ir tobulinti iki begalybes. Realybe yra tokia, kad egzistuoja baigtinis skaicius variantu, kaip is tranzistoriu gali suformuluoti loginius elementus, is pastaruju funkcinius elementus, o is pastarauju generic x86/64 uArch. Core 2 Duo buvo tiesiog gera uArch, ir nepaisant SMT, atminties ir PCIe kontrolerio integravimo, nauju instrukciju ir inkrementiniu IPC, tu negali paimt ir padaryt kelis X’us didesni nasuma vien tik kazkokiais stebuklingais uArch tobulinimais. Jeigu jus atkreipsite demesi i istorine desktop CPU raida, tai pamatysit, kad vienas is labiausiai performance’a itakojanciu veiksniu buvo nauji tech procesai ir praplatintos elektrines charakteristikos. Gamintojai gudrus pasimandravot savo progresu, tik kazkaip vis nutyli, kad seniau CPU buvo 5-20W, o ne 100-200W kaip dabar. Jeigu jus paimtumet sena kaip pasaulis Pentium 3 mikroarchitektura, tik ja atitinkamai iskeptumet ant kokio Intel 14++ su 3.5-4GHz dazniu, sudetumet 8-16 branduolius, keliolika megu cache’o ir DDR4 kontroleri – tai butu normaliai panaudojamas CPU 🙂

      O griztant prie temos, tai Intel nesiverte per galva, nes nebuvo konkurencijos. Konkurencija atsirado, atsiras ir pokyciai.

  4. BC00 parašė:

    Panašu, kad Intel kažko impressive ir nelabai begali išspausti iš savo Core/Nehalem architektūros, kurią melžė +5 % žingsneliais. Reikia kažko kardinaliai naujo. AMD su savo resursais prie Zen krapštėsi grubiai 4 metus. Intel nusisamdė dabar tą patį meistrą (Jim Keller), tik resursai kiti. Čia puiki proga pamatyti (neatmetus kūrimo metu kylančių sunkumų, Intel sėdi subinėj su 10 nm ir, manau, gali turėti įtakos tam tikriems priimamies dizaino sprendimamas) kiek svarbus R&D kišenės gylis…
    O kad 2019 metai iš tikrųjų būtų AMD metai, tai reikia, kad 7 nm atneštų gerokai daugiau nei davė 12 nm. Ir tai Intel vis tiek bus pajėgi kovoti desktopuose su tuo, ką turi dabar. Kontrolė prarasta, bet neišslydusi iš rankų visiškai.

  5. Atavar parašė:

    Net nežinau kiek metų failų iš eilės reikėtų, kad Intelis prarastų rinkos kontrolę. Nustebtum, ant kiek įsirėžę žmonėms į galvas, kad Intel – tai greita, patikima, nekaista, efektyvu, o AMD – lėtas, nepatikimas, kaista, daug el.ryja. Ir taip kalba žmonės dirbantys IT industrijoje po 20-30 metų. Tie milijardai dolerių sukištų į marketingą per ilgus dešimtmečius žmonių galvose suformavo labai tamprias neuronų jungtis, kurias sulaužyti neužteks vienos sėkmingos AMD architektūros kartos.
    Dešimtis metų Intelis savo partneriams ir didesniems klientams siuntinėdavo (ir dar tebesiunčia) naujų produktų samplus (jei tai būtų procai tai ir ne po vieną bei kartu su MB netgi, kurie taip ir lieka klientui su visam) dar jiems nepasirodžius rinkoje, įvairias dovanėles ir suvenyrus. Rengia visokius promotionus ir prezentacijas. Siuntinėja reklamą (kalendoriai, laikrodžiai, padėkliukai, tušinukai ir tt ir pns). Viso to rezultatas – kad Lietuvoje niekam nereikia (apart retailų entuziastų) AMD, o yra Intelis ir tik Intelis. O taip greičiausiai yra ne tik Lietuvoje.

    • BC00 parašė:

      Tai taip, kontrolė ir tuo pačiu dominavimas išlieka tame new synapsis lacking sektoriuje, bet mažiau priklausomose, pavadinkime išprusiusiose medijose, tarp entuziastų Intel stipriai sušlubavęs. Aš net stebiuosi mūsų balsavimo rezultatais (tikėjau didesne AMD dalimi) bet kokiam delfyje santykis būtų turbūt 1:10 😀 Šiaip galvoj turėjau spartos kontrolę. Čia jos nebėra, bet Intel turėtų išlikti konkurencinga net per 2019 desktope. Galvoju, kad net 8C Skylake-S užteks atlaikyti 7 nm Zen su sąlyga, kad AM4 negaus >8C. Jei gaus, teks HEDT platformą leisti segmentu žemiau ir karpyti kainas. Gal 32C TR2 bus sunkiau priešpastatyti kažką, visi kiti AMD CPU turėtų gauti sau po varžovą…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.