„Intel“ dėl kainų mažinimo neteks 3 mlrd. JAV dolerių

Puikiai žinome, kad procesorių rinkoje pagaliau vyksta konkurencija, o ten, kur konkurencija, visada galime tikėtis geresnių kainų. Nesunku pastebėti, kad „Intel“ pastaruoju metu mažina įvairių segmentų procesorių kainas, o tai kompanijai brangiai atsilieps. „Adored TV“ teigia, kad „Intel“ dėl to neteks 3 mlrd. JAV dolerių vien per 2019 metus.

Nors suma atrodo didelė, bet „Intel“ tai tikrai nėra pasaulio pabaiga, nes kompanija yra labai didelė. Palyginimui, per 2018 metus AMD pelnas siekė vos 0,3 mlrd. JAV dolerių, o „Intel“ didindama konkurenciją gali lengvai atsisakyti 10 kartų didesnės sumos.

„Intel“ kovoti procesorių segmente su savo pinigais, o ne sparta yra tikrai ne naujiena. Tą kompanija darė dar „Pentium 4“ laikais, bet dabar informacijos sklaida ir prieinamumas yra kitame lygyje, tad dauguma pirkėjų gali išsiaiškinti, kas yra kas ir išsirinkti sau tinkamiausią procesorių, nesvarbu ar tai būtų AMD, ar „Intel“.

10 Komentarai

  1. svabas parašė:

    na jei nemažintų, netektų turbūt daugiau

  2. Strelok parašė:

    Nežinau kas ta pelną skaičiuoja, bet AMD grynasis pelnas paskutinių 12 men (ttm) yra 2.49 B. Intel ttm 43.74 B. Arba didesnis 17.56 kartus.

  3. Maariux parašė:

    Man regis jų niekas nepaguos dėl to.
    Per 10 m. užkalė pakankamai, kad pora metų uždirbtų ir kiek mažiau.
    Gal mažiau dairysis pirkti visokių nelogiškų kompanijų – paskutiniu metu (iki 2017) jautėsi, kad neturi kur dėti kešo.
    „Ačiū, AMD“ turėtų tarti Intel fanai ir AMD šalininkai.
    Labai norėtųsi kuo greičiau sulaukti kai tą patį galės pasakyti nVidia stovyklos gerbėjai.

  4. Simplis parašė:

    tai kas isto kad kainas numete,intelis jau numetes kainas ant 9kartos be integrotos grafikos procu tokiu kaip 9600f 9600kf 9700f 9700kf 9900f 900kf,bet pas mus dar vis kosmines kainos,senei ir deficitas jau baiges intelio bet kainos kaip sukele pres tai taip ir laiko, 9700kf kainoja 350$tai kodel pas mus 9700kf 400-420eu kainoja,jau ven $ maziau uz eu kainoja tai dar uzsimeta nesveikai.tai lietuvoi cia jokiu kainu mazejimo net nejausi 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.