„Intel“ diskrečios grafikos architektūra yra „Xe“

Jau ilgai buvo kalbama apie „Intel“ žengimą į diskrečios grafikos rinką, o kompanija apie tai kalbėjo vakar. Aiškėja, kad pirmieji diskrečios grafikos produktai turės „XE“ arba „Xe“ kodinį pavadinimą. Realūs produktų pavadinimai skirsis. Seniau buvo gandų, kad „Intel“ ruošia „Arctic Sound“ architektūrą, bet, kaip matome, tai buvo netiesa. Reikia pridurti, kad tai bus Gen12 arba kotaip dvyliktos kartos „Intel“ grafika.

Kol kas apie „Intel Xe“ žinoma tik tiek, kad šie produktai turi pasirodyti 2020 metais ir bus gaminami naudojant 10 nm litografiją. Skaidrėse dar galime pamatyti, kad „Intel“ su savo nauja grafika bandys laimę įvairiuose segmentuose: integruota grafika, duomenų centrai ir produktai, skirti įprastiems vartotojams. „Intel“ iš viso ruošia dvi „Xe“ architektūros versijas: viena bus skirta žaidėjams, o kita darbui.

„Intel“ tuo pačiu prasitarė ir apie Gen11 grafiką. Jos sulauksime jau 2019 metais ir tai bus esamos architektūros evoliucija. Gausime net 64 vykdomuosius blokus, o tai daugiau nei dvigubai daugiau lyginant su Gen9 (24 EUs). Gen11 grafika perkops 1 TFLOPs barjerą. Tokia integruota grafika leis žaidimuose nusistatyti vidutinius/ žemus nustatymus 1080p raiškoje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.