„Intel“ i3 šeimos „Coffee Lake“ procesoriams ketina suteikti 4 fizinius branduolius?

Artėjant „Intel Coffee Lake“ procesorių išleidimui, kuris įvyks dar šį mėnesį „Gamescom“ parodos metu, internetinėje erdvėje vis dažniau nutekinama informacija apie 8-os serijos narius. Paskutinė žinutė apie „Core i3-8300“, kuris, kaip rodo nutekinta vaizdinė medžiaga, turi keturis 4 GHz dažniu dirbančius fizinius branduolius ir palaiko HT technologiją.

Kol kas silpniausias atskleistas „Coffee Lake“ procesorius buvo „Core i5-8400“, turintis šešis fizinius branduolius, o tai suteikia teorinių vilčių, kad „Intel“ vis tik gali pateikti bent keletą keturbranduolių i3 šeimos narių. Iš kitos perspektyvos šuolis atrodo mažai tikėtinas, kadangi tokių specifikacijų procesorius kaip i3-8300 atsiduria dabartinės i7 šeimos modelių vietoje. Galbūt aštuonių metų senumo nusistovėjusią tvarką, kuomet i3 šeimai buvo duodami du branduoliai, „Intel“ ketina pakeisti.

16 Komentarai

  1. samanius1124 parašė:

    teoriskai pagal schema
    2/4;4/4;4/8=3/6;6/6;6/12
    😀

  2. enerasu parašė:

    turbut bus:
    i3 4/8core su STIPRIAI apkarpytu cache
    i5 6core
    i7 6/6 core
    Bet realiai jei tiesa del i3 tai cia bus spjuvis i veida visiems kas pirko i7 7700

    • Alfas30 parašė:

      Nieko nepasikeis bent jau mano nuomone tik iš rinkos intelis išims visus dvieju branduoliu procesorius ir viskas na gal laikinai dar paliks Pentium – 2C4T kaip laikina spendima kokiems metams dviem bet jis irgi išnykti turėtu dvieju branduoliu darosi per maža su HyperThreading ar be jo ir dar be AVX intrukciju
      Pentium – 4C4T
      i3 4/8core
      i5 6core
      i7 – 6C12T
      i9 – 8C16T

      • kernel_panikuoja parašė:

        AVX tai cia maziausias rupestis turetu buti visiems 🙂 Sitas instrukcijas realiai naudoja tik HPC softas. Consumer rinkoje jos gali buti reiksmingos tik tuo atveju, jeigu reikalingos greitos floating point operacijos prie nedidelio thread’u skaiciaus, tai cia daugiausiai CAD tools’ai. Visur kitur GPU su OpenCL’u ar CUDA bus daug greiciau. O toks briedas kaip AVX512 dar generuoja daug silumos, reikalauja dideliu FPU ir sudetingesnio cache’o, kas reiskia didesni branduolio plota. Po to visi laimingai offset’us delioja overclockindami 😀

      • IFeelYou parašė:

        Daimonai, prirašyk pas save signature ir šitą prie forumo trolių… AVX jam parūpo ant Core i3. AVX paprastom vartotojui, o ypač tam kas perka i3.

  3. DasMachine parašė:

    As irgi prisijungsiu prie spelioniu 🙂
    Pentium – 2C4T
    i3 – 4C4T
    i5 – 4C8T
    i7 – 6C12T
    i9 – 8C16T

    Manau 4C4T i3-8100 kainuos apie 130-140€, sparta panasiai kaip 7400@180€, tai finale 25% pigimas, kas yra kiek daugiau nei iprasta, bet nieko sokiruojancio.

    • DasMachine parašė:

      O kad i3 tures 4C8T nelabai tikiu, Inteliui butu perdidelis suolis ir atrodo visiskai nereikalingas.

      • kernel_panikuoja parašė:

        Bet daugiau nelabai kur lieka deti 4C/8T… Pagal esamus gandus visi i5 bus 6C. Tai arba nebus is viso 4C/8T modeliu, arba turetu buti i3 toks. Zinant Intel’io akiplesiskumo lygi, tai taip, visiskai nenustebdziau, jeigu i3 butu tik 4C/4T ir su sumazintu cache’u (na is esmes Kaby Lake i5’ti) ir nebutu apskritai pilno sitos serdies varianto.

        Na, nebent trecias variantas: dalis i5 6C/6T, dalis 4C/8T – panasiai kaip Ryzen 5 tik ne 12T. Berods taip jau yra buve, tik su 2C/4C.

        • DasMachine parašė:

          Buvai teisus, isskaide i3 serija. Taip pat pora modeliu panasu kad palaiko 200 serijos motinines, gales zmones upgradint i Kaby Lake i7 sparta uz Coffe lake i3 kaina. Nors dar neaiskus ju kainodaros modelis. Ir visgi, ar yra realiai koks nors skirtumas spartoje tarp 4C8T ir 6C6T?

          • IFeelYou parašė:

            HyperThreading turi maždaug 30% spartos, tai labai labai grubiai skaičiuojant 6 Full cores turėtų būti maždaug 15% geriau nei 4C ir 4 netikri Corai. Bet gal kas pataisys mane, nes čia labai apytiksliai.

          • kernel_panikuoja parašė:

            Prie to pacio daznio ir multithread load’o turetu buti taip, kaip IFeelYou rase. Painiavos iveda tai, kad i5 tures boost’us, kurie palei modeli gali buti didesni (net visu branduoliu) nei i3 baze + siek tiek didesni L3. Kainos kolkas irgi nera zinomos. Plius bus i3 su antrakintu daugikliu, kas dar labiau komplikuoja reikalus renkantis tarp i3 ir i5.

            Bet is spekuliacines puses as buciau tau linkes pritarti – tiketina, kad daug kam spartos skitumas nebus vertas kainu skirtumo. Is esmes juk snekam apie 6700K uz i3 kaina.

  4. Povilas parašė:

    Jei i3 bus 4C/8T, 4Ghz, tai take my money.

  5. BC00 parašė:

    Dabar toks įspūdis, kad Intel taiko iš dabartinių i5 padaryti i3, i5 padaryti kažkokiu tarpiniu dabartinių i7 variantu, o esamus i7 sutapatins su silpniausiu dabartiniu i7 HEDT. Jeigu po tokio žingsnio kainodara nesikeis, AMD susidurs su dideliais nemalonumais…

  6. G@m3r1s parašė:

    4 fiziniai tai cia 100% , jau pentium’as uzeme i3 vieta su 2c/4t. Nenustebciau jei bus 4/8 manau intel nori susigrazinti karuna ir kad nekiltu klausimas , kas geriau intel ar amd 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.