„Intel“ „Ice Lake“ procesoriai pasiūlys 18 % didesnę IPC spartą

Vykstančios „Computex 2019“ parodos metu „Intel“ atskleidė daugiau informacijos apie 10-os kartos „Ice Lake“ procesorius. Vakar informavome apie tai, kad nauja procesorių karta gaus spartesnę „Iris Plus“ integruotą grafiką, tačiau paaiškėjo, kad reikšmingų patobulinimų sulauks ir patys CPU branduoliai, kadangi jie bus paremti naująja „Sunny Cove“ mikro architektūra. Pirmą kartą apie ją išgirdome pačioje 2018-ųjų pabaigoje. Dabar „Intel“ pateikė ir šiek tiek skaičių.

Turbūt svarbiausias iš jų yra nurodantis spartos prieaugį per tą patį taktą. Dėka mikro architektūros patobulinimų, „Ice Lake“ procesoriai turėtų siūlyti 18 % didesnį IPC lyginant su „Skylake“. Gryna sparta turėtų šoktelti 40 %, bent taip žada „Intel“. Šiuo metu kompanija yra atskleidusi tik mobiliajai rinkai skirtus „Ice Lake“ procesorius, kurie turės iki 4 fizinių branduolių ir palaikys HyperThreading. Procesoriai bus suskirstyti į tris (i3, i5, i7) šeimas bei turės 9 W, 15 W ir 28 W TDP reitingus. Skirtingai nei patys centriniai branduoliai, kurie pagaliau bus pagaminti pasitelkiant 10 nm litografiją, o ne 14 nm, šiam produktui skirtas mikroschemų rinkinys bus gaminamas pagal 14 nm techprocesą. Jis turės integruotą WiFi 6, 6x USB 3.1 Gen 2, taip jame bus sumontuotas CPU įtampos valdiklis (FIVR).

4 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    Šiaip sunku patikėti, nors jeigu bus gaminama ant 10nm pagaliau, kodėl gi ne.. Nors gaila, kad tik mobile cpu ;(

  2. BC00 parašė:

    Intel įdomiai visiškai nieko nesako apie desktop CPU. Nesinori tikėti, kad nebus tokių, nes atlaikyti Ryzen 3000 nebus lengva…

  3. BC00 parašė:

    Štai ir desktopiniai modeliai. 4C/8T @3,7 GHz renka tiek pat taškų CPU-Z teste kiek i7-9700K 8C/8T @5,3 GHz. Jei čia tiesa, tai Sunny Cove pasiūlys ypač didelį IPC proveržį.

    https://wccftech.com/intel-10nm-ice-lake-sunny-cove-14nm-comet-lake-amd-ryzen-3000-cpu-z-benchmark-leak/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.