„Intel“ išleis visus „Meltdown“ ir „Spectre“ pataisymus iki mėnesio galo

„Intel“ praneša, kad visus saugumo pataisymus, skirtus „Meltdown“ ir „Spectre“ pažeidžiamumams pašalinti, išleis iki mėnesio galo. Pataisymai bus skirti procesoriams, kurie yra iki penkių metų senumo. Teigiama, kad dabar jau apie 90 % visų kompanijos procesorių gavo atnaujinimus saugumo spragoms užkamšyti. Jei laukiate AMD ar ARM atnaujinimų tai žinokite, kad jie kol kas užlaikomi dėl kilusių problemų.

„Intel“ generalinis direktorius, Brian Kkzanich sako, kad dėl atnaujinimų kai kurie darbai gali būti vykdomi lėčiau. Patariama toliau atnaujinti operacines sistemas ir aparatinės įrangos programinę įrangą.

Kaip rašėme, šie pataisymai kelia problemų seniems kompiuteriams, turintiems „Athon“ procesorių. „Microsoft“, pamatę šį nesklandumą, sustabdė tokių problematinių sistemų atnaujinimą nuo „Meltdown“ ir „Spectre“ pažeidžiamumų.

12 Komentarai

  1. Stipena parašė:

    „Housemarque“ jau antras developeris kuris nepabijojo paskelbti jog Meltdown patchas apkrovė serverius ir žaidėjam kyla problemų. Ir apkrovimas serverio pakilo 4-5 kartus, čia tikrai blogiau nei tie 30% apie kuriuos kalbėjo http://steamcommunity.com/games/NexMachina/announcements/detail/1583444307645115385

  2. YOman parašė:

    sakyčiau, reikia tikėtis radikalesnių/efektyvesnių pokyčių CPU architektūrose artimiausiu laikotarpiu. Manau kad tik į naudą visas tas sujudimas bus

    • kernel_panikuoja parašė:

      Artimiausiu laikotarpiu niekas architekturoje nesikeis. „Spectre“ remiasi „speculative execution“, kas yra kertinis „out of order execution“ CPU dizaino paradigmos akmuo. As nemanau, ar siuo metu net teoriskai ji galima kazkuo pakeisti neprarandant nasumo, o jeigu ir galima, prireiktu ne vienu metu, kol mikroarchitekturos butu perdarytos is esmes kazkokiu kitu principu. Artimiausiu metu nebent tik Intel’is pataisys „meltdown“ pazeidziamuma savo CPU fiziniame lygmenyje, bet ir tai man tokia nuojauta, kad grynai tranzistorinis fix’as bus post-ice lake gaminiam.

      Nors negrazu, bet siaip as irgi truputi dziaugiuosi del Intel situacijos 😀 Vien del to, kad kuo mazesnis technologinis ir moralinis atotrukis tarp Intel ir AMD, tuo mum, vartotojam, geriau.

      • YOman parašė:

        turėjau omeny kad pradės judėti truputį kita linkme visi research’ai. Nes jau ilgokai buvo stebimas užsisciklinimas. Gal ir vyko tie procesai, bet buvo nelabai priority. Dabar turėtų būti kitaip

        • SoTOP parašė:

          Intel jau anksčiau butu paleidęs naują architektūrą(o ne eilinį SB perdirbinį), bet su savo 10nm tech. procesu jie rimtai įstrigo, dėl to Intel road map pradėjo 2+ metus vėluoti. Bet kuriuo atveju, Intel turėtų kažką naujo paleisti kovai prieš Zen 2, bet kiek ten iš tikrųjų bus „visiškai naujos architektūros“, kaip jie planavo prieš kelis metus, mes dar pamatysim.

      • Lets Do parašė:

        Na, visi šiek tiek pasidžiaugia dėl konkurencijos, bet man darosi įdomu, tai nebus, kad dėl naujos architektūros pasikeis soketai ir visos 300 serijos intel MB eis lauk..? 🙂

  3. Minde parašė:

    ziuriu cia darbe servakai striginejai, speja update’ai vaiksto.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.