„Intel“ kalba apie savo „Ponte Vecchio“ grafikos procesorių architektūrą

„HPC Developer“ konferencijos metu dabar „Intel“ dirbantis Raja Koduri kalbėjo apie būsimą grafikos procesorių architektūrą. Kadangi konferencija skirta serverių temoms, tai daugiausia būtent ir buvo kalbama apie darbui skirtus produktus.

Teigiama, kad Xe grafika bus pritaikyta įvairiems segmentams. „Intel Xe LP“ (Low Power) grafika bus skirta žemam spartos segmentui ir naudos 5-20 W energijos, bet reikalui esant energijos sunaudojimą bus galima padidinti iki 50 W. „Intel Xe HP“ (High Performance) jau siūlys daug daugiau spartos ir naudos 75-250 W elektros energijos. Tikėtina, kad būtent ši architektūra bus skirta žaidėjams. „Intel Xe HPC“ (High Performance Compute) jau bus kitame lygyje. Šie produktai bus skirti serveriams.

Konferencijos metu buvo atskleista šiek tiek informacijos apie „Ponte Vecchio“. Tai grafikos procesoriai, kurie bus gaminami naudojant 7 nm litografiją, juos turime išvysti 2021 metais „Aurora“ super kompiuteryje. „Ponte Vecchio“ grafika susidės iš 16 čipelių ant vieno silicio pagrindo, jos tarpusavyje bus sujungtos CXL sąsaja. Šis grafikos monstras naudos sparčią HBM atmintį.

2 Komentarai

  1. adex parašė:

    O pries 2 metus kazkas kritikavo ,,klijavimo“ dizaina. Tik jeigu pas amd buvo ,,klijai“ tai turint omenyje ka intel tepa po cpu dangteliu, turbut klijuos chipus su snargliais

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.