„Intel“ neigia gandus apie AMD grafikos licenzijavimą (papildyta)

Šią savaitę buvo pasirodę gandai, kuriuose nedviprasmiškai buvo teigiama, jog „Intel“ sutarė su AMD ir licenzijavo AMD grafikos technologijas, kurias galėtų naudoti ateityje.

Bet šią informaciją greitai suskubo neigti pati „Intel“. Tiesiai šviesiai pasakyta, kad ši informacija yra klaidinga. „Intel“ neturi jokių licenzijavimo sutarčių su AMD grafikos srityje.

Šį gandą dar antradienį paskleidė „Fudzilla“, o tai lėmė net 12 % AMD akcijų brangimą. Pasirodžius „Intel“ paneigimui, akcijos vėl grįžo į pradinę padėtį.

Papildymas:

Tuo tarpu „Fudzilla“ parengė naują straipsnį, kuriame gina savo informaciją ir yra užtikrinti savo slaptų šaltinių teisingumu. Pasak „Fudzilla“, sutartis tarp AMD ir „Intel“ pasirašyta jau kuris laikas, bet „Intel“ ir negali nieko kito daryti, kaip tik neigti susitarimą su AMD grafikos srityje. Neva toks yra industrinis standartas ir apie sutartį sužinosime tik tada, kai jau bus išleidžiami realūs produktai naudojant „Radeon“ grafiką. O tai, pasak „Fudzilla“, įvyks jau gan greitai, šių metų pabaigoje.

3 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    neigimas kazko dideliose kompanijose, panasiaip kaip mirkteleti…t.y. nieko nereiskia.
    Didelis neigimas dazniausiai reiskia tiesa

  2. kernel_panikuoja parašė:

    As labai abejoju, ar ten bus Radeon grafika tikraja ta zodzio prasme. Veikiausiai atsibasliavo Intel’is uz kruva patentu, kad AMD nesikreiptu i teismus.

    GPU srityje kazka nuo 0 padaryti nepazeidziant patentu yra labai sudetinga. Visiems dabar idomu, pavyzdziui, ka darys Apple’as, nes nusprende kurti savo in-house GPU. Tures arba panasiai kazkam basliuot, arba nusipirkti kazkokia GPU kontora. Arba bylinetis aisku, nes kito kelio virtualiai nera.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.