„Intel“ oficialiai atskleidė „Tiger Lake“ procesorius

Specialiame renginyje „Intel“ atskleidė mobilius „Tiger Lake“ procesorius, turinčius „Xe“ grafiką. Šie procesoriai priklauso 11-ai „Core“ procesorių šeimai ir yra gaminami naudojant 10 nm SuperFin litografiją.

„Intel“ iš viso šiemet išleis septynis „Tiger Lake“ procesorius, o dar du sekančiais metais. Galingiausias iš naujų procesorių yra „Core i7-1185G7“ su 4 branduoliais ir 8 gijomis. Bazinis šio procesoriaus dažnis yra 3,0 GHz, o vienos gijos turbo dažnis 4,8 GHz. Šis procesorius turi Xe grafiką su 96 vykdomaisiais vienetais ir su 1,35 GHz dažniu. Procesoriaus TDP gali būti konfigūruojamas nuo 12 iki 28 W. Nauja grafika pasiūlys pakankamai spartos net naujausiuose žaidimuose, žinoma, sumažinus nustatymus.

„Tiger Lake“ procesoriai taip pat palaikys PCIe 4.0 protokolą, tai leis geriau išnaudoti sekančios kartos diskrečią grafiką, o taip pat NVMe kaupiklius.

Nešiojami kompiuteriai su „Tiger Lake“ procesoriais rinkoje atsiras artimiausiu metu.

2 Komentarai

  1. kernelis parašė:

    Intel: „cinebench is shit“. Also intel: „look at DL bench“ 😀 Zinoma, realaus pasaulio bench yra svarbiausi. Kas gi realiame pasaulyje netrain’ina neurotinklu ant ultrabook’u – visi.

  2. ZeroFM parašė:

    Hardware Unboxed kiek žiūrėjau apžvalgų su laptop tai AMD be gailesčio 90%+ task-ų destroyina intel 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.