„Intel“ paskelbė apie bendradarbiavimą su AMD

Jau ne vieną kartą buvo rašyta, kad „Intel“ kažkokiu būdu ruošiasi naudoti AMD grafiką savo procesoriuose, nors tuo buvo sunku patikėti. Bet dabar tampa aišku, kokio tipo bendradarbiavimas bus tarp šių dviejų kompanijų.

Taip, „Intel“ nori naudoti AMD grafikos technologijas, jei būti tikslesniems, tai yra „Vega“ architektūros lustus. Bet viskas yra paprasčiau nei galvota prieš tai. „Intel“ neintegruos AMD grafikos į savo lustą. „Intel“ procesorius ir AMD „Vega“ grafikos lustas bendraus EMIB technologijos pagalba (apie technologiją galite pasiskaityti čia). Tai leis abiem lustams informacija keistis taikant minimalų delsimą ir išlaikyti didžiausią įmanomą spartą.

Visiems tikriausiai įdomu, ko „Intel“ siekia žengdami tokį žingsnį skolinantis konkurentų grafikos sprendimą. Panaudojus AMD „Vega“ lustą su HBM2 atmintimi apie 50 % sumažės vietos poreikis montažinėje plokštėje talpinant procesorių ir papildomą įprastą grafikos procesorių su GDDR5 atmintimi. Tai leis pasiūlyti dar kompaktiškesnius nešiojamus kompiuterius su pakankamai galinga diskrečia grafikos sistema. Pasak „Intel“, dabar ploniausi nešiojami kompiuteriai su „Core H“ procesoriais yra 26 mm storio, bet panaudojus „Vega“ grafiką ir 8 kartos „Core H“ procesorių storis galės sumažėti iki 11 mm.

Pranešama, kad pirmieji produktai iš bendradarbiavimo tarp „Intel“ ir AMD atsiras 2018 m. pirmame ketvirtyje.

Dabar aišku, kad „Intel“ „Kaby Lake G“ procesoriai bus poruojami su AMD grafika. Kol kas žinoma tik apie du modelius. Jau dabar galime atskleisti ir tikėtinas panaudoto „Vega“ lusto specifikacijas

„Kaby Lake G“ – „Vega“ specifikacijos:

  • „Vega“ su 24 vykdomaisiais blokais ir 1536 stream procesoriais
  • Dažnis: 1000-1100 MHz (3.3 TFLOPs)
  • Žinomi kodiniai pavadinimai: „694C:C0“ ir „694E:C0“
  • 4GB HBM atminties. 694C versija 800 MHz, o 694E versija su 700 MHz dažniu
  • Visa „Kaby Lake G“ šeima turi 4 branduolius ir 8 gijas
  • Kol kas žinomi tik du modeliai su AMD grafika: „Intel Core i7-8705G“ ir „Intel Core i7-8809G“
  • Bazinis dažnis 3.1 GHz, boost dažnis iki 4.1 GHz

6 Komentarai

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      jap, tik klijai kitokie

      • neblogai parašė:

        Na ir klijuota skirtingai: ne į dydį, o į grandinę. Beje, panašu kad per EMIB yra sujungti tik AMD GPU ir HBM2 atmintis, o procesorius su GPU kalbasi per tą patį PCIe. Pliusas tas, kad viskas sudėta į mažą plotą ir storį, bei paruošta konkrečiam aušinimui/TDP- turėtų tikti brangiems ploniems ir galingiems nešiojamiems įrenginiams.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Na, PCIe irgi gali eiti per EMIB. EMIB is esmes yra fizine jungtis, o signalu parametrus ir komunikacijos protokola apsprendzia pacios serdys. Pavyzdziui, AMD Infinity fabric’as yra is esmes modifikuota PCIe. Paprasciausiai viesai dar nepranese, kaip ten tiksliai sujungta GPU su CPU.

          O siaip sitas deal’as tai yra big win AMD’ui.

          • newdiamond parašė:

            tai iskart gi akcijos pakilo. Pati AMD veikla niekam nebeidomu akciju kurso pavidale 🙂
            Bet realiai kiek cia is to uzdirbs…plonu laptopu rinka gi ne koki 50 proc laptopu

            • kernel_panikuoja parašė:

              Kiek uzdirbs priklausys nuo nesiojamu su situo sprendimu sekmes 🙂 Ir nuo to, ar atsiras low/mid end’iniai variantai, nes i7 eina tik i brangius daiktus, kuriu parduodama mazuma.

              Siaip viena is esminiu potencialiu naudu AMD’ui butu market share padidinimas GPU srityje, ir gana didelis, jeigu sitas sprendimas ispopuliares. Belieka laukti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.