„Intel“ planuoja „Alder Lake-S“ procesorius atskleisti rugsėjo mėn.

Dar net nėra išleisti 11-os kartos „Core“ procesoriai, o rugsėjo mėnesį „Intel“ planuoja atskleisti 12-os kartos „Core“ procesorius, kuriuose dar žinome kaip „Alder Lake-S“. Šie procesoriai turės visiškai naują LGA1700 lizdą, o tai reiškia ir naujas pagrindines plokštes, kurios priklausys 600 serijai. Gali nutikti ir taip, kad „Intel“ pirmiausia pristatys naujas pagrindines plokštes, o tik po to procesorius.

Su 600 serijos pagrindinėmis plokštėmis bus naujovių. Bene pagrindinė iš jų yra DDR5 atmintis. Ši būsima platforma taip pat turėtų palaikyti PCIe 5.0. Patys „Alder Lake-S“ procesoriai turės iki 16 branduolių ir bus gaminami naudojant 10 litografiją. Šie procesoriai tikrai kels daug painiavos mažiau besidomiantiems, nes turės iki 8 galingų ir iki 8 silpnų branduolių. 8 galingieji branduoliai turės 16 gijų, o silpnieji 8 branduoliai turės 8 gijas, tad procesorius iš viso turės iki 24 gijų. „Intel“ taip pat siūlys ne tik 8+8, bet ir kitokias konfigūracijas, kurios bus atskleistos vėliau.

1 Komentaras

  1. kernelis parašė:

    Speju bus dar vienas neprieinamas produktas siais metais. 10N SuperFin dauguma volume’o eis i Xeon’us ir mobile + AL nemazai kas laukia, tad paklausa bus gan didele. Zodziu eilini karta paziuresim i benchmark’us rudeni ir tiek turbut 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.