„Intel“ praneša apie naujus 12 kartos „Core“ mobilius ir staliniams kompiuteriams skirtus procesorius

„Intel“ išplatino spaudos pranešimą apie naujų 12 kartos „Core“ procesorių atskleidimą. Iš viso kompanija praneša apie 28 naujus mobilius procesorius ir 22 naujus procesorius skirtus staliniams kompiuteriams. Tad 12 kartos „Core“ procesorių portfelis stipriai išsiplečia. Kartu su naujais procesoriais staliniams kompiuteriams „Intel“ praneša ir apie įperkamesnes H670, B660 ir H610 pagrindines plokštes. Staliniams kompiuteriams skirti produktai parduotuvėse atsiras jau artimiausiu metu. Nešiojami kompiuteriai su „U“ ir „P“ serijos procesoriais prekyboje atsiras 2022 metų pirmame ketvirtyje, o nešiojamus kompiuterius su „H“ serijos procesoriais parduotuvėse pamatysime vasario mėnesį.

Visos „Intel“ prezentacijos skaidrės iš spaudos pranešimo:

10 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Kaip ir tikėtasi, 12700/F ir 12400/F atrodo labai gerai, tik galėjo Intel su i7 duoti rimtesni aušintuvą, RM1 tokiam CPU visiškai ant ribos.

    Dabar lieka laukti kaip AMD reaguos.

    • kernelis parašė:

      Turbut nereaguos 🙂 Realybe tokia, kad enterprise kategorijoj dabar yra didele paklausa ir AMD’ui kiekvienas kvadratinis milimetras N6/N7 silicio, kuris nueina i consumer segmenta yra virtualus pelno praradimas. Taip pat market share’o didinimas/islaikymas enterprise’e daug labiau naudingas, nei consumer segmente pelno prasme. Jie gali drastiskai mazinti kainas, taciau vistiek negales pasiulyti tokio kiekio pigiu Ryzen’u, kokio reiketu prie mazu kainu – tad turbut bus kazkoks nedidelis kainu drop’as kad esami pardavimai nesustotu ir susibalansuotu su seniau suplanuotais consumer IC kiekiais, kurie, ivertinus ta fakta, kad ilga laika nebuvo pirkti nieko daugiau nei 5600X/5800X, nebuvo itin dideli 😀

      • neblogai parašė:

        Na tai vistiek, su tokiu pačiu tiekimu, kaina tada turės kristi kad vyktų pardavimai. Kitaip- žmonės tiesiog rinksis kas pigiau, t.y., Alder Lake. Kas man yra keista- tai kad išvis yra Zen3 procesorių vos ne trūkumas. Jie juk uždirba ~dvigubai daugiau (per 7nm silicio plotą) palyginus su 7nm APU, ir kokius 3 kartus daugiau, palyginus su vaizdo plokštėmis. Iki šiol, AMD galėjo puikiai uždirbti pardavinėdama juos €300+ lygyje, bet ir ties €200 (kaip 12400F) jie išliktų pelningesni nei kiti gaminiai. Todėl atrodytų logiška jų pasiūlą didinti. Bet nežinia, gal tiesiog AMD gauna daugiau nei planuota užsakymų serveriams (o to pasigirsta išties daug), ir nukreipia lustus ten; o naujos, didesnės gamybos užsakymas+ pati gamyba galbūt užtrunka kelis ketvirčius, taigi neišeina į paklausą reaguoti greitai.

        • kernelis parašė:

          Kaina jie kazkiek pamazins, bet as nemanau, kad tarkim EU 5600X bus ~180EUR, o 5800X ~330EUR, kas atitiktu ta „senaji aukso standarta“ non-X modeliu. Nebent tikrai drastiskai kristu pardavimai, taciau kazi ar taip bus.

          Esme tokia, kad AMD kiekius planuoja is anksto – juos keisti yra didele inercija. Jeigu AMD butu planavus agresyvia price/perf ir market share strategija, butu seniausiai paleidus non-X’us. Bet to nebuvo.

          Zodziu as manau, kad jie kaina pamazins tiek, kad isparduotu suplanuota ZEN3 kieki, kuris mano manymu nebuvo didelis. Ir tiek. O kiek tiksliai tam reikes mesti kaina – parodys ateitis.

        • Daemon parašė:

          Gal galit nušviesti kaip maždaug yra su enterprise rinka? Kodėl tokia paklausa ten?

          • kernelis parašė:

            Trumpai tariant tai nuo seniau reguliariai augantis duomenu kiekis ir atitinkamai poreikis HW resursams ji saugoti ir apdoroti, ir po to del pandemijos smarkiai isauges poreikis ivairaus tipo paslaugoms.

            • Daemon parašė:

              Tai pandemija ir natūralus poreikio augimas. O kodėl enterprise geriau moka už čipus?

              • Jordan parašė:

                Kalba apie enterprise eina serveriu prasme. Na tiesiog papildomas stabilumas, ecc ram, redundancy. Uzluzus serveriui porai dienu paprasta 500 darbuotoju imone prarastu daugiau nei tas serveris. Paprastus workstation tai perka pigiausius nes rimtesniam darbui vistiek visi jungiasi i RDS serva ar tiesiog local application parsipumpuoja skaicius jau paskaiciuotus remote serve.

  2. neblogai parašė:

    Matau, 12400 jau yra Lietuvoje parduodami, nuo ~€210 už 12400F, nuo ~€215 už 12400. Kas nėra taip jau blogai.

    • neblogai parašė:

      Na o su pagrindinėmis plokštėmis taip pat reikalai gerėja. Vakar LT buvo gal tik vienas B660 modelis už mažiau nei ~€170, o Vokietijoje- nieko. Šiandien- tiek Lietuvoje, tiek Vokietijoje jau siūloma gana daug ne visai plikų B660 plokščių už ~€145-165, pasitaiko ir dar pigesnių modelių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.