„Intel“ pranešė apie 28 branduolių procesorių

„Intel“ visus nustebino pranešdama, kad stalinių kompiuterių naudotojai galės nusipirkti monstrišką 28 branduolių procesorių. Dar įspūdingiau atrodo, kad šis procesorius sugebėjo dirbti 5 GHz dažniu su visais branduoliais. Tiesa, norint tai pasiekti panaudota įspūdinga skysčio aušinimo sistema. Ne ką prasčiau atrodo ir „Asus“ serveriams skirta pagrindinė plokštės su aktyviu aušinimu ant maitinimo grandinės. Suprantama, kad procesorius veikiantis tokiu dažniu ir turintis tiek daug branduolių yra maža šiluminė elektrinė.

Atskleista, kad 28 branduolių procesorius, veikiantis 5 GHz dažniu, „Cinebench R15“ teste surinko net 7334 taškus. Kol kas nepateikiama jokių datų kada šie nauji „Cascade Lake-X“ procesoriai bus išleidžiami. Žadama tik tiek, kad tai įvyks dar šiais metais.

Niekam ne paslaptis, kad toks „Intel“ žingsnis yra bandymas apsisaugoti nuo antros kartos „Threadripper“, nes šie procesoriai turės iki 32 branduolių.

8 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    TR4 motkes jau brangios, bet sitos su LGA3647 speju bus nauja lyga vel 🙂

  2. IFeelYou parašė:

    Tik nusipirkau 7980XE ir vėl pardavinėt…

  3. adex parašė:

    galetu cpu darbine temperatura ir didesne buti, kad vandeni garais paverstu, butu galima sia siluma vel perdirbti i el energija

  4. Maariux parašė:

    Praktiškai consumer klasė 🙂

    https://www.anandtech.com/show/12907/we-got-a-sneak-peak-on-intels-28core-all-you-need-to-know

    Technically this unit has a cooling power of 1770W, which correlates to the fact that a Corsair AX1600i power unit was being used for the system.

  5. Stipena parašė:

    Lyginant CB rezultatus su 5GHz rezultatais, iškalkuliuoju kad čia visi cores dirba 4.1-4.2 GHz dažniu ant vandens aušinimo
    https://www.youtube.com/watch?v=8NXZHLYtBi8&t=0s

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.