„Intel“ pranešė savo 7 nm grafikos procesoriaus vardą

„Intel“ spaudai atskleidė, kad būsimas 7 nm grafikos procesorius turės „Ponte Vecchio“ kodinį pavadinimą. Tai pirmas oficialus grafikos procesoriaus pavadinimas iš „Intel“. Tikimasi, kad „Intel“ turi paruošusi ką nors ir prieš „Ponte Vecchio“, nes kol kompanija įvaldys 7 nm litografiją dar praeis nemažai laiko.

„Ponte Vecchio“ yra senas akmeninis tiltas Florencijoje. Manoma, kad šis tiltas reiškia jungtį tarp grafikos procesorių, ją „Intel“ vadina Compute Express Link (CXL). Būtent CXL jungtį naudos „Ponte Vecchio“ grafikos procesoriai.

Būsimi „Ponte Vecchio“ grafikos procesoriai nebus skirti žaidėjams. Pirmiausiai Xe grafika bandys užkariauti serverių rinką. „Intel“ lapkričio 17 dieną savo renginio metu turi papasakoti apie projektą „Aurora“. Tai specialus kompiuteris su „Sapphire Rapids“ „Xeon“ procesoriais ir „Ponte Vecchio“ grafika. Suprantama, šis produktas pasirodys tik tolimoje ateityje, kalbama apie 2021 metus.

„Videocardz“ sako, kad „Intel“ jau kai kuriems rodė „Ponte Vecchio“ skaidres, bet masėms jos dar neprieinamos. Skaidrėse teigiama, kad „Ponte Vecchio“ turės HBM atmintį, o Xe grafika bus skirta įvairioms sritims, tarp kurių paminėti ir žaidimai. Kada žaidėjai galėtų sulaukti Xe grafikos dabar niekas nežino.

3 Komentarai

  1. EscO parašė:

    Inteliui geriau sekasi skaidres leisti nei realius produktus.

    da bum tsss…

  2. BC00 parašė:

    Tiltas gražesnis už Intel paskutinio dešimtmečio strategiją. Be klausimų 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.