„Intel“ reikalauja 625 mln. USD palūkanų iš ES dėl neteisingai paskirtos baudos

Sausio mėn. Europos teismas priėmė sprendimą, kuriuo palaikė „Intel“ dėl jos apeliacinio skundo dėl 1,06 mlrd. eurų (1,2 mlrd. JAV dolerių) baudos, kurią 2009 m. jai skyrė Europos Komisija. Byla buvo susijusi su tuo, kad „Intel“ tariamai mokėjo ir suteikė nuolaidas gamintojams, įskaitant „Dell“, HP ir „Lenovo“, už tai, kad šie 2002-2007 m. pirmenybę teiktų jos procesoriams, o ne AMD procesoriams. Po pralaimėjimo teisme Komisija grąžino „Intel“ 1,2 mlrd. USD sumą.

Dabar, praėjus penkiems mėnesiams po šio sprendimo, „Intel“ kreipėsi į ES Bendrąjį Teismą, prašydama sumokėti kompensaciją ir palūkanas už žalą, patirtą dėl Europos Komisijos atsisakymo sumokėti „Intel“ delspinigius.

Nors „Intel“ reikalaujama suma sudaro daugiau nei pusę pradinės baudos, bendrovė teigia, kad reikalavimas grindžiamas palūkanų norma, atitinkančia Europos centrinio banko refinansavimo palūkanų normą, kuri 2009 m. gegužės mėn. skiriant baudą buvo 1,25 %, o nuo 2009 m. rugpjūčio mėn. iki 2022 m. vasario mėn. turėtų būti padidinta iki 3,5 %. „Intel“ taip pat neketina sutikti su Komisijos delsimu. Ji paprašė teismo nustatyti papildomus delspinigius už bet kokį pavėluotą delspinigių mokėjimą.

„Reuters“ pažymi, kad „Intel“ naudojasi praėjusių metų Europos aukščiausiojo teismo sprendimu, kuriuo ES vykdomoji valdžia įpareigota mokėti delspinigius už grąžintas baudas panaikintose antimonopolinėse bylose. Nors byla tęsiasi jau daugiau nei dešimtmetį, ji vis dar nėra baigta. Dabar Europos Komisija apskundė teismo sprendimą panaikinti baudą.

2 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    tegyvuoja nebaudziamumas !

  2. adex parašė:

    Hm o kas ir kiek turetu kompensuoti amd patirta zala del kurios pvz nebuvo galimybes investuoti i R&D , laiku ,,isokti i traukini“ ir t.t.?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.