„Intel“ ruošiasi mažini procesorių kainas

Digitimes“ iš industrijos šaltinių sužinojo, kad „Intel“ ruošiasi mažinti savo procesorių kainas, nes kitų ginklų prieš AMD „Intel“ trumpuoju laikotarpiu tiesiog neturi. „Intel“ negali stipriai didinti branduolių kiekio, nes to padaryti neleidžia problemos su pažangesniais gamybos metodais. Iki pat dabar nėra aišku, ar 10 nm litografija yra tinkama dideliems lustams, o „Intel“ pažadais dabar mažai kas tiki. „Intel“ galės lengviau atsikvėpti tik tada, kai realiai išleis didesnius lustus naudodami 10 nm litografiją.

Seniau „Intel“ sakė, kad jie nėra suinteresuoti žūtbūt išsaugoti užimamą rinką, bet planai mažinti kainas rodo ką kita. Didelė grėsmė yra ta, kad „Intel“ mažindama kainas gali labai greitai tapti antruoju pasirinkimu arba pigesne alternatyva AMD procesoriams. To „Intel“ tikrai nenori. Manoma, kad jau dabar „Intel“ partneriai gauna riebias nuolaidas, jos ypač didelės seniau išleistiems procesoriams. „Intel“ mažesnes kainas nori taikyti ir „Comet Lake“ procesoriams, kurie priklauso 10-ai „Core“ procesorių šeimai ir vis dar gaminami naudojant 14 nm litografiją. Nežinia ar šie kainų pasikeitimai pasieks ir mažmeninę rinką.

2 Komentarai

  1. aiwaris parašė:

    bet siaip pagalvojus AMD prisikele kaip koks feniksas is pelenu ir tikrai driokstelejo kaip reikalas ir mum pirkejam tai tik i nauda kainu prasme kai yra kuo didesne konkurencija.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.