„Intel“ ruošiasi sutikti „Ryzen“ su greitesniais „Kaby Lake“ procesoriais

Visai neseniai „Intel“ generalinis direktorius sakė, kad jie nesižvalgo, ką daro konkurentai, o visą dėmesį skiria savo produktams, kurie yra patys geriausi savo klasėje. Bet žiūrint į „CanardPCHardware“ straipsnio informaciją visgi atrodo, kad „Intel“ nerimauja dėl „Ryzen“ ir ruošia kiek spartesnius „Kaby Lake“.

„Kaby Lake“ debiutavo sausį, tad mažai tikėtina, kad „Intel“ planuose buvo procesoriai su kiek didesniu dažniu jau po kelių mėnesių. Jei „CanardPCHardware“ informacija teisinga, „Intel“ mato grėsmę, dėl ko gausime kiek pagreitintus „Core i7-7700K“ ir „Core i5-7600K“.

Pagerintas „Core i7-7700K“ neva gaus „Core i7-7740K“ pavadinimą. Bazinis dažnis bus kilsteltas 100 MHz, iki 4.3 GHz. Turbo dažnis veikiausiai bus 4.6 GHz. Be papildomo dažnio gausime ir nemalonią „dovanėlę“. TDP reitingas bus pakeltas nuo 91 W iki 100 W.

„Core i5-7640“ bus pagerinta i5-7600K versija. Naujo procesoriaus bazinis dažnis bus 4.0 GHz (+200 MHz), taip pat išaugs procesoriaus TDP iki 100 W. Turbo dažnis dar nežinomas, bet jis nėra įdomiausias šio procesoriaus pagerinimas. Nepatvirtintais duomenimis, „Core i5-7640“ gali gauti „HyperThreading“ technologiją. To iki šio neturėjo joks staliniams kompiuteriams skirtas i5 šeimos procesorius. Šią informaciją šaltinis patvirtins savaitės gale, kai gaus „Core i5-7640“ procesorių į savo rankas.

„CanardPCHardware“ pateiktos naujienos nuteikia labai optimistiškai dėl „Ryzen“ spartos. Jei nauji AMD procesoriai būtų niekam tikę „Intel“ tikrai nesiimtų jokių veiksmų.

12 Komentarai

  1. enerasu parašė:

    Na tai nuteikia labai optimistiskai, labai tikiuosi kad AMD atsigaus.

  2. kernel_panikuoja parašė:

    Aciu AMD’ui. Tikekimes, tik kad i5’tas nebus 290eur o i7’tas 400eur 😀 Siaip jei ijungs HT ant i5, tai turetu but super daiktas.

    • SoTOP parašė:

      CanardPCHardware įdėjo edit, jog dabar gauna konfliktuojančią info apie i5 ir įjungtą HT. Man(ir ne tik) asmeniškai irgi keistai atrodytų, jeigu i5 gautų HT, tai bent i7 tada tokį CPU vadinti.

      • kernel_panikuoja parašė:

        Reikia laiko ir produktu isdestymo nusistovejimo. Kolkas net nera zinoma tiksli Ryzen’o linija ir kainos, turim tik spekuliacijas is esamos info. HT ijungimas ant i5 manes labai nestebintu, kai jau HT ijunge ant Pentium’u, kurie virtualiai tapo i3.

        HT ijungimas pas i5’ta man yra gana logiskas zingsnis – idealiam multithread’e gali primest iki 30% spartos ir pamazint atskirti nuo 8 fiziniu Ryzen’o core’u. i7’tas vis dar skirsis didesniu cache dydziu ir dazniais.

        • neblogai parašė:

          Paskutinė naujiena- Zeno branduoliai, nepaisant Intel gamybinio pranašumo yra mažesni. Tai reiškia, kad AMD jų galės pagaminti daugiau ir pigiau. Man skaičiuojasi, kad 8 branduolių Raizenas turėtų būti nebaisiai daug didesnis nei 4 branduolių i7.
          http://img.deusm.com/eetimes/2016/02/1331317/Zen-comparison.png
          Pasitaisau: nors gal ir ne. Zeno nuotraukoje, 2 branduolių moduliai užima mažiau nei pusę lusto ploto, o lustas su visu šlamštu gaunasi apie 200 mm2, už Skylake i7 didesnis ~60%.

          • kernel_panikuoja parašė:

            Pirmi Ryzen’ai bus be GPU. Turint omenyje, kad Intel GPU uzima 20-60% lusto pagal modeli, tai Ryzen’as tikrai potencialiai gali pasiulyti 8 branduolius vietoje 4 pagal panasu plota. Ir labai gerai – pilnavertis Intel HD GPU Desktop’e vistiek neturi daug prasmes.

        • Minde parašė:

          kainos bus po keliu dienu. Cia is artimu lupu.

        • Minde parašė:

          tik kuo tada skirsis i5 nuo i7 ? jei abu tures 4 branduolius su HT?

          • kernel_panikuoja parašė:

            Dar neaisku, ar ta HT ijungs. Jeigu ijungtu, tada skirtusi is esmes tik dazniu ir cache, kaip rasiau. Ar tai logiska? Cia diskusiju klausimas. Is technines puses logiska. Is marketingines – nezinau, neturiu nuomones kas del vadybiniu aspektu. Kitavertus, is Pentium’o i3 is esmes padare (neskaitant AVX’o, ko dauguma vistiek nenaudoja) – tai nematau, kodel nesugalvotu is i5 i7 padaryt 🙂 Cia tik mano asmenine nuomone, bet manau visi nepriestarautume HT ant i5’to…

  3. samanius1124 parašė:

    istorija myli kartotis 😀

  4. newdiamond parašė:

    stai ka reiskia net butaforine konkurencija…
    Blogai kai pasaulyje galingas vienas gamintojas…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.