„Intel“ savo partneriams jau tiekia 10 kartos „Core“ procesorius

„Intel“ per antro ketvirčio finansinės ataskaitos pateikimą atskleidė, kad jau dabar savo partneriams tiekia 10-os kartos „Core“ procesorius. Tai reiškia, kad „Intel“ jau masiškai pradėjo gaminti 10 nm procesorius. 10-os kartos „Core“ procesorių kodinis pavadinimas yra „Ice Lake“ ir jie siūlys iki 18 % didesnę spartą per taktą. Nors procesoriai nešiojamų kompiuterių gamintojus pasiekia jau dabar, bet realūs produktai bus išleidžiami tik metų pabaigoje. Būsimi „Ice Lake“ procesoriai siūlys ne tik didesnę spartą per taktą, bet turės ir kur kas galingesnę grafikos posistemę.

Dabar gaminami 10 nm procesoriai entuziastų nepamalonins, nes jie bus skirti tik nešiojamiems kompiuteriams ir turės tik 2-4 branduolius su HT palaikymu.

5 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    Ar ta grafikos posistemė bus bent jau RTX 2060 lygio? Juokauju, bet šiaip įdomu, kiek vaizdo galios nusimato tuose APU.

  2. Storasis parašė:

    Ko tas Intel taip ilgai delsia pereiti ant 7mm?

    • SoTOP parašė:

      Intel’io 10nm yra kaip kitų 7nm, o Intel’io 7nm bus kaip kitų 5nm, nes kitų kompanijų pardavimų skyriai skaičiuoja taip kad gražiau atrodytų, todėl skirtumas nėra toks didelis kaip gali pasirodyti. 10nm Intel vėluoja, nes jie ambicingai gerą procesą norėjo padaryti, bet jis tiesiog(vis dar) gerai neveikia.
      Plius Intel 14++++ yra labai gerai „atidirbtas“, todėl jį sunku aplenkti su ne ypač gerai veikiančiu 10nm.

  3. bugslalaila parašė:

    Iris grafika gana nebloga, bet iprasta be eDram nelabai ikasdavo seniems APU ( Iki ryzen). Iki 64 CU zadejo jau lyg nuo skylake. Problema, kad pirkti laptopa ar NUC su tokiu procesoriumi-neapsimoka, nes jie kainuoji kiek ir su diskretine mid# end grafika. Ir stipriai nusileidzia tokioms konfiguracijoms. Vargu ar bus greitesni uz ryzen apu, brangesni- tikrai.
    Ultrabuku myletojams sueis

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.