„Intel“ savo „Xe“ vaizdo plokštes turi išleisti 2020 metų viduryje

Jau seniau girdėjome prielaidų, kad „Intel“ savo diskrečias „Xe“ vaizdo plokštes išleis 2020 metų viduryje. Dabar tą patį tvirtina ir „Digitimes“ remdamiesi savo industrijos šaltiniais.

Teigiama, kad „Intel“ tikslas nebus žaidimų rinka. Vietoj to „Intel“ nori sujungti procesorius ir diskrečią grafiką į vieną produktą ir jį pasiūlyti duomenų centrams bei dirbtinio intelekto užduotims. Jei tai tiesa, toks žingsnis tiesiogiai paveiktų „nVidia“, kuriai dabar gerai sekasi GPU dirbtinio intelekto rinkoje.

Su nauja CPU+GPU platforma „Intel“ sugebėtų dar labiau padidinti pelningumą asmeniniuose kompiuteriuose ir duomenų centruose, o taip pat turėtų daugiau įtakos dirbtinio intelekto ir save vairuojančių automobilių rinkose.

Puikiai žinome, kad naujos grafikos kūrimu užsiima Raja Koduri, kuris seniau dirbo AMD. Naujai grafikai kurti „Intel“ atidarė kūrimo ir tobulinimo centrą Indijoje. Būtent ten dirbama prie „Xe“ grafikos, kuri bus išleidžiama 2020 metais ir bus gaminama naudojant 10 nm litografiją. 2021 metais planuojama išleisti atnaujintą grafiką panaudojant 7 nm litografiją.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.