„Intel“ šiemet planuoja pagaliau įvaldyti 10 nm litografiją

Seniau „Intel“ naudojo paprastą „Tick-Tock“ produktų atnaujinimo sistemą. Pirma pasirodydavo nauja architektūra, o kitais metais ji būdavo perkeliama ant pažangesnės litografijos. Tai sugriuvo, kai „Intel“ niekaip nepavyko įvaldyti 10 nm techproceso, dėl ko su 14 nm išvydome ne keturias procesorių šeimas: „Broadwell“, „Skylake“, „Kaby Lake“ ir dabar „Coffee Lake“. Dėl tokios situacijos, „Intel“ seniau turėjęs milžinišką gamybos metodo pranašumą savo persvarą išvaistė ir konkurentai jau kvėpuoja į nugarą su savo 7 nm litografija, kuri turėtų pasižymėti panašiomis savybėmis kaip „Intel“ 10 nm gamybos metodas.

„Intel“ buvo pasižadėjusi, kad savo partneriams pirmuosius 10 nm lustus pateiks 2017 metų gale. Kompanijai tai pavyko padaryti, bet garsiai apie tai nekalbama, lustų kiekiai kol kas, tikriausiai, labai maži. „Intel“ generalinis direktorius Brian Krzanich žada, kad šių metų bėgyje 10 nm gamybos metodas įgaus vis didesnį pagreitį, o savo piką pasieks 2018 metų antrame ketvirtyje.

Žiūrint į visą informaciją galėtume spėti, kad procesoriai, pagaminti naudojant 10 nm litografiją, pasirodys 2018 metų gale.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.