„Intel“ skelbia 2017 m. ir ketvirto ketvirčio finansinius rezultatus

„Intel“ visiems atskleidė kaip kompanijai sekėsi paskutiniame praėjusių metų ketvirtyje, o tuo pačiu ir per visus metus.

Pradėkime nuo ketvirčio rezultatų. Per paskutinius tris 2017 metų mėnesius „Intel“ gavo 17.1 mlrd. JAV dolerių pajamų. Tai yra 4 % (16.4 mlrd.) daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2016 metais. Pelno grafa iš pradžių atrodo keistai. Kompanija patyrė 700 mln. JAV dolerių nuostolį. Tai yra dėl pasikeitusios mokesčių sistemos JAV. „Intel“ turėjo sumokėti vienkartinius korporacijos mokesčius už seniau neapmokestintas pajamas užsienyje. Šie mokesčiai visai nekuklūs, net 5.4 mlrd. JAV dolerių. Jei jų nebūtų „Intel“ būtų uždirbusi 4.7 mlrd. JAV dolerių. Tai būtų 1.1 mlrd. JAV dolerių daugiau nei 2016 m. ketvirtame ketvirtyje.

Žiūrint į metų finansinius rezultatus matome, kad pajamos 2017 metais augo 6 %. Iki 62.8 mlrd. JAV dolerių nuo 59.4 mlrd. Pelno grafa vėl paveikta 5.4 mlrd. JAV dolerių mokesčių. Kompanija per praėjusius metus dėl to uždirbo 7 % mažiau nei 2016 metais. Pelnas vis tiek atrodo labai solidus – 9.6 mlrd. JAV dolerių.

Prognozė

3 Komentarai

  1. Daimonass parašė:

    Įdomu, kaip seksis su finansais po Spectre ir Meltdown pažeidimų..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.