„Intel“ slaptas ginklas – „Turbo Boost Max 3.0“

Akylesni, pamatę „Intel“ aukščiausios platformos procesorių specifikacijos, pastebėjo, kad jų Turbo dažniai labai aukšti. Dabar paaiškėjo dėl ko taip yra. Tai – „Turbo Boost Max 3.0“, leidžiantis vienam ar dviem branduoliams pasiekti labai aukštą dažnį.

Kaip matome iš pasirodžiusios skaidrės, „Turbo Boost Max 3.0“ technologija dažnio pakėlimui pasirinks geriausią branduolį ar branduolius, kurie yra luste. Todėl kiekviename procesoriuje dažnis bus keliamas vis kitam branduoliui. Tiesą pasakius, tai naudotojui ir nelabai turi rūpėti, svarbu gauti žadėtą dažnį.

Kaip žinia, ir dabar kai kurie žaidimai nelabai gerai išnaudoja daugiau nei du branduolius, tad tokia „Turbo Boost Max 3.0“ technologija procesoriams su daug branduolių neabejotinai pravers.

 

4 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Aš labai abejoju ar bus nors mažiausia reali nauda iš to TBM 3.0. Praktiškai bet koks žaidimas apkrauna bent pora branduolių, o tokiu atveju iškart krenta greitis. Benchmarkams tiks.

    • IFeelYou parašė:

      O tai procesorius žmonės tik dėl žaidimų perka? Ta prasme jie kitur nenaudojami ar kaip? Gal kada pasileisk kokį resource managerį ir pažiūrek kiek yra naudojamas single core.

      • SoTOP parašė:

        Ne tame esmė. Visas šitas vieno branduolio boost dažnis yra gera idėja, bet su dabartiniu įgyvendinimu ji realiai nepastebima. Pvz. jeigu vienas branduolys yra apkraunamas 100%, o dar 3 20%, tai šitas vieno branduolio boost yra išjungiamas. Praktiškai, jeigu tu atsidaręs vieną programą, kuri vieną giją tik turi – tada kažkiek naudos bus, bet šitokius procesorius pirks ne tokiems darbams. Kitaip sakant, atsidaryk interneto naršyklę šalia bet kokios programos su kuria dirbi, ir nepamatysi jokios naudos iš šito dalyko.

  2. newdiamond parašė:

    tai ar tiek bencha apkraus iki pikinio daznio ta viena branduoli…
    O siaip tai jeigu bus galimybe kazkiek pakelti ir dviem core..tai kodel ne…ten daug faktoriu ieina ar galima kelti dazni ar ne…su geru maiteku geru ausinimu ir gera motka su gera kristalo loterija…tikrai bus nauda…aisku nedidele…nereikia tiketis uz dyka stebuklu 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.