„Intel Tiger Lake“ su Xe grafika lenkia AMD 7nm „Vega“ grafiką

„3DMark“ duomenų bazėje pastebėtas būsimo „Tiger Lake“ procesoriaus rezultatas. Pagal „Intel“ planus, „Tiger Lake“ procesoriai su Xe grafika turi būti išleidžiami dar šiemet ir priklausys 11 „Core“ procesorių šeimai. „Tiger Lake“ procesoriai bus skirti tik nešiojamiems kompiuteriams. Reikia pasakyti, kad tai tik inžinerinis pavyzdys, nes testo metu procesoriaus dažnis siekė vos 2.8 GHz. Iš viso luste yra 4 branduoliai ir 8 gijos. Kokiu dažniu veikė grafikos procesorius nėra aišku. Spėjama tik tiek, kad pats grafikos procesorius turėjo 96 vykdomuosius vienetus, tiek pat kaip „Intel“ diskreti DG1 grafika.

Kaip matome, nežinomas „Tiger Lake“ procesorius yra lyginimams su „Ryzen 9 4900HS“, kuris turi pilnai įgalintą „Vega“ grafiką. „Intel“ procesorius grafikos teste turi 10 % pranašumą, bet kitur daug stipriau atrodo „Ryzen“ procesorius dėl didesnio branduolių kiekio ir didesnio dažnio. Reikia paminėti, kad „Ryzen“ procesorius turėjo 3200 MHz DDR4 atmintį (16 GB), o „Intel“ procesorius LPDDR4X atmintį (8 GB), kurios dažnis turėjo siekti 4266 MHz.

3 Komentarai

  1. bugslalaila parašė:

    Lenkia, tai lenkia… Uz tai Vega 6/8 bus prieinama daugumai, o laptopai su intel iris/G7 grafika neadekvaciai brangus.

  2. Laimius parašė:

    Kažkaip čia apsikeitė vietomis, tik kainas užmiršo sukeisti.

  3. adex parašė:

    negana to, kad sukele cpu daznius benchmarkams prasukti, tai greiciausiai ta pati daro ir su gpu. idomu kaip real life scenario visa tai atrodys kai nepraejus nei minutei viskas uzkais

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.