„Intel“ turės naujus gamyklinius procesorių aušintuvus

Dar rugsėjį pirmą kartą buvo užsiminta, kad su „Alder Lake“ procesoriais debiutuos nauji gamykliniai „Intel“ aušintuvai. Su pirmaisiais „K“ serijos „Alder Lake“ procesoriais „Intel“ aušintuvų nekomplektavo, nes šie procesoriai turi 125 W TDP, o nauji aušintuvai yra skirti tik 65 W TDP procesoriams. Tai, tikriausiai, reiškia, kad šiuos naujus aušintuvus ir gausime tik su tais „Alder Lake“ procesoriais, kurie turi 65 W ir mažesnį TDP.

Priminsime, kad „Alder Lake“ procesorių šeimos papildymas bus 2022 metų pradžioje. Tada bus išleidžiama ne tik daugiau 12 kartos „Core“ procesorių, bet ir H670, 660 ir H610 pagrindinės plokštės.

9 Komentarai

  1. Daemon parašė:

    Šūdas tie stock aušintuvai. Sakė daugkas, kad Ryzen stock aušintuvai geri ir jų pakanka pilnai. Tai ką žinau, pasikeitus tuo metu aušintuvą į Arctic, skirtumas buvo nemenkas. Realiai, R5 2600 eSports DUO taip tyliai dirbo, kad girdėdavosi tik 3 valandą ryto, kai nė triukšmelio nebūdavo nei kambaryje, nei gatvėje.

    • EgidijusL parašė:

      Ir aš nesupratau iš kur tas mitas dėl Ryzen stock buvo… Bet aš klaidą padariau imdamass be quiet, o ne eSports DUO…

      • SoTOP parašė:

        Ne mitas čia. Tiesiog Intel duodama aušintuvai buvo tokie prasti, kad su jais palyginus AMD buvo labai geri ir jeigu garsas neerzino, buvo galima pilnai išnaudoti CPU su jais, ko nepasakysi apie tarkim Intel 9900 su prie jo pridedamu vaikišku aušintuvu. Aišku, AMD irgi pradėjo dėti blogesnius nuo 2000 serijos, dėl to dabar jie nebeatrodo gerai.

    • Daimonass parašė:

      Menkas ar nemenkas skirtumas, tarp stock ir ne stock ne apie tai pačių temp skirtumą kalbama.
      Ryzen stock aušintuvo tau įprastai užtenka, nes temperatūros pakankamai mažos, kad CPU dirbtų tyliai ir pakankamai vėsiai, kad CPU dirbtų visu greičiu.
      Ko apie Intel CPU ne visados galėčiau to pasakyti… Visokiausių yra matęs bairių, kad pats CPU nesugeba pasiekti savo deklaruojamų dažnių dėl 90 temp ant apkrovos, nes turi savo Intel stock aušintuvą.

      • EgidijusL parašė:

        3600 man su stock temperatūros buvo… aukštokos. Voltažą pakeldavo nuo paprasto darbelio, dėl ko staigiai kildavo temperatūra. Tai iškart dariau volting mažinimą… kas ir išgelbėjo nuo aukštų temperatūrų, ir “siurblio” nenuspėjamo įsijungimo.

  2. neblogai parašė:

    Nežinau su kuriais procesoriais Intel žada dėti šį aušintuvą.. tačiau jei tik su 12600 (be K) ir žemiau- tada jis turėtų susitvarkyti. Žiūrint į jį- išties jis atrodo šlamštas, tačiau štai IgorsLab padarė ‘12400’ testus- ir juose elektros suvartojimas žaidimuose labai mažas, ~40-55W, ir čia su butelio kakliuku pilnai apkrovus procesorių, o ne ties GPU. Net prie to pridėjus iGPU vartojimą (tais retais atvejais kai jis išties bus vartojamas ir apkrautas), į 65W turėtų tilpti.

    https://www.igorslab.de/en/upcoming-game-changer-in-the-middle-class-intel-core-i5-12400-in-gaming-tests-saving-without-e-cores/3/

  3. Roger2x parašė:

    Toks ispudis kad sio ausintuvo dizaineris buvo WOW „Wrath of the Lich King“ fanas

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.