„Intel“ užantyje slepia 18 branduolių procesorių?

Pasirodė informacija, kad „Intel“ su savo aukščiausios spartos platforma pristatys „Core-X“ procesorių, turintį net 18 branduolių. Apie tokį modelį iki šiol nebuvome girdėję, o informacija kol kas nėra oficiali. Bet kaip matome skaidrėje, toks branduolių kiekis įrašytas.

Jei tokie gandai pasitvirtintų, tai AMD su savo „Threaddripper“ procesoriais, kurie turės iki 16 branduolių, nebeatrodys taip galingai kaip anksčiau. Kaip viskas klostytis turėtume sužinoti jau artimiausioje ateityje.

Dar galime pasidalinti „Core-X“ procesorių pakuočių nuotraukomis.

17 Komentarai

  1. Stipena parašė:

    Kaina 18 cores 2000$, 10 cores krenta iki 1000$. Visa kainų lentelė čia https://youtu.be/wMg41vu2mes?t=1m29s

  2. kernel_panikuoja parašė:

    Kaip tikram aukstos kokybes high end’ui „pridera“ – Intel’is lydmetali pakeite i pasta visai X299 linijai 🙂 Tiem kas delid’ina aisku gerai.

  3. DasMachine parašė:

    Tomshardware turi patogia lentele, Core i7-7820X graziai ispraudzia AMD i kampa.
    http://www.tomshardware.com/news/intel-x-series-skylake-x-kaby-lake-x-x299-basin-falls-core-i9,34545.html

  4. DasMachine parašė:

    Juokingiausia kad Intel, noredamas konkuruot su AMD, turetu sugimpint savo procesorius, kad dirbtu zemesniu dazniu.

    • kernel_panikuoja parašė:

      Juokingiau tai, kad uz Intel’io quad core’us vel teks moketi 250-350eur. Ir viskas del to, kad Intel’is pries kelis metus persigalvojo low/mid’a perkelti ant BGA procesoriu (o tai daryti ketino) ir paliko ta LGA115x platforma. Jeigu to nebutu buve, HEDT dabar butu by default EATX/ATX/uATX platforma su daug mazesne kaina ir kokiais nors 4C i3’iais kaip entry level. Bet, kadangi AMD buvo duobej, kodel gi nepardavinejus 5 metus quad-corus po 350 zaliu 🙂

      Siaip neturiu nieko pries Intel, isskyrus tai, kad ju kainu ir produktu politika truputi akiplesiska. Pradedant „dvigubu“ mokejimu uz LGA115x K serijos procesorius, kai mokejes brangiau uz pati CPU dar esi priverstas pirkti brangesne motke, baigiant tokiais niunasais kaip entry level 250+eur vertes LGA20xx motkem, lyg ten butu kokia nors priezastis, kodel jos negaletu prasideti nuo ~150eur.

      Nepaisant to, Intel produktai labai geri ir pats sedziu su Intel del TDP priezasciu.

      • newdiamond parašė:

        monopolis. ir paklausa. nelabai pries veja ir papusi…nepirktu zmones…butu kitaip..perka.

      • Alfas30 parašė:

        O kodėl kaina LGA20xx motininiu turi prasidėti nuo 150 eu š.. ant LGA20xx platformos negamina .O ir 4 ir 5 metu procesoriai už 100-150 eu pilnai konkuruoja su topiniais Raizenais ir i7 6700k .Tai vis dėlto 4 kanalu atmintis, o ne dviejų kaip LGA115x juos gamina kaip ir gamino antros kartos LGA1155 procesorius viskas ten prilituota, bet apie aukšta ghz reiktu užmiršti žemas dažnis daugelius atbaido .Sistema labai produktyvi tai vis dėlto ne tas š.. kuris komercinis ant LGA115x platformų todėl ir kaina atitinkama .2011 platforma tai ne komercinis produktas jo kaina niekada nekris gali tik didėti su Raizeno pasirodymu. Nors yra ir pigesniu varijantų katrie nebijo rizikuoti kiniečiai turi Huanana x79 platforma LGA2011 v1 ir v2 procai ant jos tinka ir už 350 -400 eu galima surinkti nebloga sistemą.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Nesupratau, ka tu cia norejai pasakyt.
          Kas del tu 150eur, tai tik sakiau, kad nera objektyviu priezasciu, kodel nuo tiek negaletu prasideti pigiausiu LGA2011 kaina (pvz. kokiu nors uATX Asrock’u su baziniu feature set’u), bet rinka veikia savais desniais ir daug uzsimetama del premium, ypac kai eile metu nebuvo konkurencijos tame segmente, o zemesnes kainos kategorija uzpildo LGA1151 linija. LGA1151 prasideda nuo ~50eur, o LGA2011 nuo ~250eur – man asmeniskai tai per didelis skirtumas net ir HEDT plokstem. Nesakau, kad cia kazkas blogo – toks verslas, tik sakau, kad man tai nepatinka.

          Kokybe ten ta pati, tik daugiau komponentu = brangesnis BOM’as = didesne kaina.

          Kad 5 metu senumo (kas reiskia max 6 core) LGA2011 konkuruotu su 1700X/1800X labai smarkiai abejoju, bet tingiu ieskot testu ir pan. tai nesigincysiu. Realiai Ryzen’o net IPC didesnis nei Sandy Bridge’o + daugiau branduoliu – nelabai yra per kur konkuruot.

          Produktyvus gali buti ir 10m senumo Q6600 – priklauso ko reikia ir ka darai.

          Visos platformos komercines. Kai paskutini karta tikrinau, 300+eur vertes LGA2011 motkes nebuvo pagamintos ir parduodamos ne pelno siekianciu organizaciju 🙂

          Kiek teko matyti, tos kiniskos motkes buna geriausiu atveju 20-30% pigesnes, nei pigiausi variantai normaliu brand’iniu motkiu. As asmeniskai del tiek nerizikuociau, nes perkant kinieciu PCB negali apskritai buti garantuotas, jog ji veiks.

          O siaip tai ten buvo mano subjektyvi reakcija i esama Intel politika, ir toje reakcijoje nereiketu ieskoti dideliu prasmiu 🙂

          • Alfas30 parašė:

            Aišku tai komercinis produktas, bet LGA2011 skirtas tik serveriams. Jis skirtas ne masinam pardavimui . Eilinis pirkėjas nepirks. Nori labai geros sistemos mokėk brangiai . Todėl visokiu supaprastintu varijantu kaip ant 115x nebuvo ir nebus.Kinai turi supaprastinta varijantą Huanana ant x79 platformos kur tinka v1 ir v2 procesoriai ir gerai ten pas kinus perkami todėl nėra reikalo kažka tai leisti kitom firmom kažka naujo be to intelis turi nauja lizda jei ka ir išleis tai tik ant naujos platformos ir tai bus labai brangiai. Tai yra Brendas jo kaina negali kristi, gali tik su laiku didėti jei pajus iš Raizenu nors menkiausia konkurencija .kaina gali išaukti net labai smarkiai .Butu puiku, kad 150eu už 2011 butu ,bet tas kurias pardavinėja yra pakankamai naujos plokštės. Socket R 2011 v3 ir v4 Raizenas jam nera didelis konkurentas bent jau brangesniu procesoriu nors pilnai gali senesnieji modeliai konkuruoti su Raizenu

  5. Minde parašė:

    tas 8/16 ir 10/20 patraukliai atrodo

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.