„Intel“ vėl savo: B460 ir H410 pagrindinės plokštės nepalaikys „Rocket Lake-S“ procesorių

Bloga žinia turintiems ne Z490/H470 pagrindinę plokštę ir planavusiems atsinaujinti procesorių į „Rocket Lake-S“. Iki pat šiol visi galvojo, kad visos 400 serijos pagrindinės plokštės palaikys 11 kartos „Core“ procesorius, bet „Intel“ nusprendė kitaip. Aiškėja, kad esamos B460 ir H410 pagrindinės plokštės nebus suderinamos su „Rocket Lake-S“ procesoriais, nepaisant to, kad tai tas pats procesoriaus lizdas. Kol kas „Intel“ šios informacijos nekomentuoja, ji paskelbta kompanijos tinklapyje, bet priežastys kodėl B460/H410 nepalaikys „Rocket Lake-S“ nepateikiamos. „Intel“ taip pat įspėja turinčius Z490 ar H470 pagrindines plokštes, kad norint naudoti 11 kartos „Core“ procesorių reikės atnaujinti BIOS.

Naujos H510 pagrindinės plokštės menkai skirsis nuo esamu H410. Iš naujovių yra tai, kad dabar bus galimybė palaikyti WiFi 6. B560 lyginant su pirmtaku B460 pasikeitimų bus daugiau. Pirmą kartą „Intel“ su vidutinio lygio mikroschemų rinkiniu leis spartinti atmintį. Taip pat bus įgalintas RAID 1×16 + 1×4 PCI Gen3.0 palaikymas. B560 pagrindinės plokštės dar palaikys PCIe 4.0, bet tai „Rocket Lake-S“ procesorių nuopelnas, o ne mikroschemų rinkinio.

Apie „Rocket Lake-S“ procesorius kalbame jau pusmetį, bet iki šiol nėra žinoma tiksli jų išleidimo data. „Intel“ yra pasakiusi, kad procesoriai bus išleidžiami antrame 2021 metų ketvirtyje.

 

2 Komentarai

  1. kernelis parašė:

    Tam juk yra svari „technine“ priezastis – motkiu gamintojams kazkaip reikes parduot motkes, kurios gyvens puse metu 🙂

  2. SoTOP parašė:

    Šlykščiai, kaip ir AMD su Zen3 nepalaikymu senesnėse motininėse norėjo prasisukti. Bent jau 6 branduolių neatrakintus RL tikrai galėjo palaikyti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.