„Intel“ vis dar negali patenkinti procesorių paklausos

„Intel“ turi ilgai besitęsiančią problemą – kompanija nespėja tenkinti vartotojų poreikio. Ši problema prasidėjo dar 2018 metais ir aiškėja, kad ji tebegyva ir dabar. Taip atsitiko, nes „Intel“ niekaip nesugebėjo pereiti prie 10 nm litografijos, o 14 nm gamybos linijos nėra guminės. „Intel“ problemai spręsti skyrė 1 mlrd. JAV dolerių, bet gamybos apimtys vis tiek yra nepakankamos.

Dabar 14 nm gamybos pajėgumai vėl nebesugeba tenkinti paklausos, o tai daugelį nešiojamų kompiuterių gamintojų privers savo naujų modelių pristatymą nukelti į 2020 metus. Manoma, kad gamybos apimčių trūkumas tiesiogiai atsiliepia neseniai anonsuotų 10-os kartos „Core“ procesorių gamybai. Jų kodinis pavadinimas „Comet Lake“. Jie turi būti gaminami naudojant nesuskaičiuojamą kartą atnaujintą 14 nm litografiją. Nauja 14 nm versija turi pasiūlyti dar didesnį dažnį ir didesnį energetinį efektyvumą. Būtent dėl procesorių trūkumo šiemet turėtume pamatyti tik keletą nešiojamą kompiuterių su 10-os kartos „Core“ procesoriais.

5 Komentarai

  1. Strelok (((homofobas vatnikas))) parašė:

    Aš jau tikėjausi, kad Intel tikrai bus įvaldęs 14nm gamybos procesą. Panašu, kad dar pora metų reikės.

  2. svabas parašė:

    keista, kad parduotuvėse dar yra 6700K, kurių kainos beveik tokios kaip 8700K, žmonės vis dar perka 6700K?

    • Strelok (((homofobas vatnikas))) parašė:

      Kad intel cpu išlaiko vertę kaip kažkoks gold. Pirkau prieš 4 ar 5 metus 6700k ir po to pardaviau už panašią kainą per ebay. Kaip tik ant deficito tuometinio (kuris ir dabar matau, kad nepasibaigė)

    • SoTOP parašė:

      Kitaip nei AMD, Intel praktiškai niekada neatpigina savo procesorių. Dėl to kainos lieka didelės naujų ir nelabai sumažėja naudotų. Gerai parduodant, blogai jeigu nori kokį i3 6100 pasikeisti į 7700K.

  3. Ambient parašė:

    Ka jie ten vis p|sa prota, toks ispudis, kad pagal juos zmones nemoka internetu naudotis ir suvest ju procesoriaus modelio i ebay ar amazon.. Kiek vedu tiek 9 serijos galiu nusipirkt belenkoki proca.
    Tas ju pigus marketingas….

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.