Intel atsisako MeeGo ir remia naująją operacinę sistemą

Atrodo, jog Nokia N9 išmanaus telefono pasirodymas bus viena didelė klaida dėl to, jog vienas iš didžiausių operacinės sistemos MeeGo rėmėjų, lustų gamybos gigantas Intel, atsisako šios operacinės sistemos ir rems naują operacinę sistemą.

Kaip pranešama, Linux Foundation ir LiMo Foundation sujungė jėgas ir pradėjo kurti naują operacinę sistemą Tizen, kuri yra pagrįsta Linux operacinės sistemos pagrindu. Naujoji operacinė sistema veiks tiek x86, tiek ir su ARM procesoriais.

Naująją operacinę sistemą, žinoma jau minėtu Tizen vardu, remia ne tik Intel, bet ir Samsung. Operacinė sistema naudos HTML5 ir kitus naujausius interneto standartus beu bus pritaikyta įvairiems įrenginiams – pradedant nešiojamaisiais ir telefonais, baigiant televizoriais.

Kaip nurodė Intel, operacinė sistema bus paruošta pirmajam 2012 metų ketvirčiui, o tuo tarpu įrenginiai, kurie ja pasižymės, pasirodys jau 2012 metų antrajame-trečiajame ketvirtyje. Galimas daiktas, kad Samsung ją naudos savo Smart TV televizorių serijoje.

Naujoji operacinė sistema ir Intel migravimas iš MeeGo į Tizen rodo tai, jog MeeGo taps dar viena operacine sistema, kurios atsisakoma jai dar neįsibėgėjus. MeeGo faktiškai prisijungia prie HP jau palaidotos webOS operacinės sistemos. Šiais metais netekome net dviejų operacinių sistemų.

4 Komentarai

  1. Ghost parašė:

    Tizer = Meego +Limo
    Drisciau pasakyti jog tai dvieju projektu apjungimas ir pirma versija pasirodis 2012 I ketvirti.

  2. PonasKlebonas parašė:

    Drysčiau spėt kad sulipdžius du šūdus į vieną bubulį visvien gausim šūdą 🙂

  3. Natter parašė:

    Nesąmonė ta MeeGoo nesąmonė bus ir Tizen, nebent Samsius labai daug į ją investuos, bet kam jie į ją investuos kai jie turi Bada. Dabar žiūriu mada tokia kiek gamintojų tiek operacinių.

  4. Fostil parašė:

    Anokia cia mada, zmones juk neperka masiskai tu visokiu webos, meego, bada telefonu. Yra iOS, yra android, yra WP7 ir gana. visos unikalios, pasirinkimas daugiau nei pakankamas, tik vat direktoriai durni, svaisto milijonus…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.