„Intel Braswell“ prekyboje pasirodys antrame ketvirtyje

 Naujausi „Intel“ žemos spartos procesoriai, seniau žinomi kaip „Atom“, bus pradėti pardavinėti antrame šių metų ketvirtyje ir tai bus staliniams kompiuteriams skirta versija. Norintieji nebrangių ir mažas energijos sąnaudas turinčių nešiojamųjų kompiuterių su „Braswell“ branduolių procesoriais turės palūkėti iki trečio šių metų ketvirčio. Pagal ankstesnę informacija ir mobiliems įrenginiams skirti procesoriai turėjo pasirodyti antrame ketvirtyje, bet dėl nežinomų priežasčių gaminiai prekybos vietas pasieks keletą mėnesių vėliau.

Naujieji procesoriai vėl turės „Pentium“ ir „Celeron“ vardus. Tarkim „Pentium N3700“ bus sutinkamas tiek vienoje tiek kitoje platformoje, tad tikėtina, kad procesoriai gaminami ant vieno konvejerio, o tik paskui lustai atrenkami mobiliai ar stalinių kompiuterių platformai.

„Pentium N3700“ bus gaminamas pasitelkians 14nm litografija ir turės bazinį 1.6GHz dažnį, kuris Turbo režime galės pakilti iki 2.4GHz. Procesoriaus TDP reitingas bus tik 6W, o SDP tik 4W. Tiesa „Intel“ nenurodo SDP reitingo staliniams kompiuteriams skirtam procesoriui. Lustas savyje turės 2MB spartinančios atmintis ir palaikys DDR3 atmintį iki 1600MHz. „Intel HD Graphics“ veiks 400/700 MHz dažnių diapazone, keista bet dažnis mažesnis nei prieš tai buvusiame „BayTrail“ procesoriuje. Pranešama, kad naujasis grafikos spartintuvas palaikys UltraHD rezoliuciją bei „DirextX12“.

Naujuosius procesorius galėsime rasti daugelyje įrenginių, nuo planšečių ar net telefonų, iki viskas viename, nešiojamų ar ypač kompaktiškų kompiuterių. Verta paminėti, kad naujieji procesoriai palaikys ne tik „Windows“ operacines sistemas, bet ir „Android“, "Linux" bei „Chrome“.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.