„Intel Broadwell“ LGA 1150 procesoriai bus pristatyti birželio 2 dieną

Remiantis naujausia informacija „Intel“ pirmuosius „Broadwell“ LGA lizdą turinčius procesorius pagamintus pagal 14 nm techprocesą oficialiai pristatys birželio antrą dieną. Pristatymas tikriausiai vyks „Computex 2015“ parodoje, kuri kaip tik bus rengiama tuo metu.

Kaip jau žinojome iš ankščiau, sulauksime dviejų „Broadwell“ procesorių skirtų LGA lizdui. Pirmasis „i7-5775C“ turi keturis branduolius su HT technologija veikiančius 3.3/3.7 GHz dažnių diapazone, 6 MB L3 spartinančiosios atminties, o bene svarbiausias akcentas yra „Iris Pro 6200“ integruota grafikos posistemė su 48 vykdomaisiais blokais, kuri savo reikmėms naudos L4 spartinančiąją atmintį. Nors oficialaus grafikos procesoriaus dažnio nežinome, bet spėjame, kad jis suksis apie 1 GHz. „i5-5675C“ gali pasigirti tokiu pačiu grafikos spartintuvu kaip ir spartesnysis brolis. Gaila, bet silpnesnis i5 modelis neišvengė apkarpymų lyginant su i7. Keturi branduoliai prarado HT technologijos palaikymą ir gavo iki 3.1/3.6 GHz  sumažintus dažnius, bei nurėžti 2 MB L3 tipo atminties paliekant tik 4 MB.  Abiejų modelių TDP sieks 65 W. Šių procesorių kainos kol kas nežinomos.

Šiame pristatyme turėtų būti anonsuoti ir trys BGA tipo „Broadwell“ procesoriai, kurie lituojami prie motininės plokštės. Šie procesoriai bus naudojami NUC, viskas viename kompiuteriuose ir kituose segmentuose.

Žadama, kad „Broadwell“ procesorių skaičiuojamoji galia per taktą pakils apie 5 %, kaip dažniausiai buvo su visomis kartomis pristatytomis po „Sandy Bridge“.

Vakar buvo paviešinti „Broadwell“ spartinimo rezultatai ir vienas WPrime testas procesoriui veikiant 4.8 GHz dažniu. Vėliau tas pats šaltinis išplatino ir to pačio testo rezultatus procesoriui veikiant gamyklinias dažniais, rezultatas nuo 4.399 s. nukrito iki 5.702 s. Kas įdomu, kad net procesoriui veikiant gamykliniais dažniais CPU-Z nurodama įtampa siekia net 1.227 V, bet tai gali būti programinės įrangos klaida arba dėl to galime kaltinti inžinerinį „Broadwell“ lustą.

3 Komentarai

  1. samanius1124 parašė:

    i5 prarado HT technologijos palaikymą – kaip suprast sitai? 4 branduoliu i5 pilnaverciai lyg ir neturejo niekad to

  2. blasteris parašė:

    Čia kaip supratau jie lygino su prieš tai paminėtu i7

  3. Katonas parašė:

    Taip lyginant su i7. Ir taip 4 branduoliu i5 neturedavo HT. Sorry jei suklaidinau

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.