„Intel Broadwell-E“ procesoriai pasirodys „Computex 2016“ parodoje

„Intel“ ruošiasi „Broadwell-E“ procesorių pristatymui kitais metais, o pagaliau galime gana tiksliai pasakyti kada tai įvyks. Pasak „Benchlife.info“ šis pristatymas turi įvykti „Computex 2016“ parodoje, Taipėjuje.

Kitų metų „Computex 2016“ paroda bus jau 36-oji ir vyks Taipėjuje gegužės 31 d. – birželio 4 d. Manoma, kad tada ir bus išleidžiami „Broadwell-E“ procesoriai, pakeisiantys „Haswell-E“, kurie dabar yra sparčiausi „Intel“ pardavinėjami procesoriai skirti staliniams kompiuteriams.

Su „Broadwell-E“ kiek pasikeis modelių vardinimas, nes nebeliks XX20, XX30 galūnių pavadinimuose, o mus pasieksiantys keturi modeliai turės sekančius pavadinimus: „Core i7 6950X“, „Core i7 6900K“, „Core i7 6850K“ ir  „Core i7 6800K“.

Sparčiausias iš procesorių – „Core i7 6950X“ turės net 10 branduolių su HT technologija, leidžiant jam darbuotis net su 20 gijų vienu metu. Procesorius bus pagamintas naudojant 14 nm litografiją ir turės 140 W TDP reitingą. Kadangi branduolių skaičius nemenkas, procesoriaus dažniai nebus labai įspūdingi: 3.0 GHz bazinis ir 3.5 Turbo dažnis. Kaina kaip visada bus solidi ir veikiausiai sieks net 999 $. Procesorius, be visa ko, turės ir milžinišką spartinančiosios atminties kiekį – 25 MB.

Šiems naujiems procesoriams reikės X99 mikroschemų rinkinio pagrindinių plokščių, įgalinti palaikymui dabartiniams modeliams reikės BIOS atnaujinimo. Galima tikėtis, kad su „Broadwell-E“ pasirodymų bus pasiūlytos ir atnaujintos X99 pagrindinės plokštės. 

5 Komentarai

  1. vacoum parašė:

    liudna, kada mainstream klase tures 6 branduolius ?

  2. IFeelYou parašė:

    Manau tada, kai mainstream programos pradės juos naudot…

  3. vacoum parašė:

    tai seniai naudoja. Cia jiems reikejo skirtumo nuo extreamo. Va extreamas naudos 10 branduoliu, tai gali ir mainstreama pagerinti.

  4. IFeelYou parašė:

    Nežinau kur čia perskaitei kad naudoja, pavardink kurios, nes 95% programų naudoja 1-2 branduolius maximum. Žaidimai maksimum 4, ir tai juos būtų galima išvardinti ant pirštų. Testavau galybę programų tuo pačiu procesoriumi atjungęs 2 branduolius iš 4: 4 branduolių nauda – minimali. Aš nekalbu apie specifines grafines, renderenimo ir kitas sudėtingas programa, kalba eina apie mainstreamą.

  5. IFeelYou parašė:

    Keletas gaming testų su i7-5960X, extreme serijos 8 branduolių CPU, kuris kainuoja ~4050 Lt 🙂

    http://www.techspot.com/review/875-intel-core-i7-5960x-haswell-e/page8.html

    Gauna malkų arba nesiskiria nuo 4 branduolių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.