„Intel“ gali nebeleisti spartinti užrakintą daugiklį turinčių „Skylake“ procesorių (Atnaujinta)

Prieš kelis mėnesius motininių plokščių gamintojai gyrėsi, kad su jų pagrindinėmis plokštėmis galėsime spartinti užrakintą daugiklį turinčius procesorius per BCLK. Jau tada buvo nuogąstavimų, kad „Intel“ tokį spartinimą greitai uždraus ir dabar pradeda aiškėti, kad ruošiamas BIOS atnaujinimas, nebeleisiantis spartinti užrakintą daugiklį turinčių „Skylake“ procesorių.

Žinios apie „Intel“ norą uždrausti užrakintų procesorių spartinimą atskriejo iš „XFastest“ ir „BenchLife“. Manoma, kad „Intel“ kuria BIOS atnaujinimą, kuris panaikins galimybę kelti BCLK dažnį tiems procesoriams, kurių daugiklis yra užrakintas, o tokia galimybė bus palikta tik „K“ serijos procesoriams su atrakintu daugikliu.

Kad ir kaip ten būtų, jei „Intel“ ir išleis BIOS atnaujinimą jie jokiu būdu nesugebės priversti atsinaujinti tų žmonių, kurie to nenorės. Tad teoriškai, kas norės spartinti užrakintą daugiklį turinčius „Skylake“ procesorius ir jau turi tai leidžiantį daryti BIOS, tai galės daryti ir toliau. 

 

Atnaujinimas:

Ilgai laukti neteko ir gandai tampa realybe.„Asrock“ jau pašalinio BIOS, kurie leido spartinti užrakintą daugiklį turinčius „Skylake“ procesorius“ per BCLK magistralę. Jeigu jūs naudojate tokį spartinimo būdą ir norite jį naudoti toliau rekomenduojame neatsinaujinti motininės plokštės BIOS.

4 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Vienintelė išeitis Intel – senesnių BIOS versijų šalinimas iš motininių gamintojų svetainių:D

  2. Katonas parašė:

    Na va, Asrock jau atnaujino BIOS ir pašalino BCLK spartinimą paprastiems procams 🙂

  3. newdiamond parašė:

    yra pilna manau saitu, kur yra bios duombazes

  4. lampaq parašė:

    ne ilgai truko tas dziaugsmas 🙁

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.